Henrik Qvortrup tager bladet fra munden: Presset til at sige op på Ekstra Bladet

08/4/22 08:45

Henrik Rothenbücher

Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix.
Henrik Qvortrup fortæller nu, at han blev presset til at opsige sin stilling på Ekstra Bladet.

Det kom så et større chok, da Ekstra Bladet forleden kunne meddele, at Henrik Qvortrup havde sagt sin stilling op som ansvarshavende chefredaktør hos Ekstra Bladet.

Siden har Henrik Qvortrup ikke ønsket at stille op til interviews, og det har han heller ikke i dag, hvor han dog har givet lyd fra sig.

Det gør han i et meget lagt opslag på sin Facebook-profil, og her forklarer han, hvad der er op og ned i forbindelse med opsigelsen.

Her kommer det blandt andet frem, at selvom opsigelsen fra Henrik Qvortrup var 'frivillig', blev han alligevel presset til at sige op.

" Ja, formelt frasiger jeg mig frivilligt chefredaktørposten. Formelt. Jeg må dog være ærlig og tilføje, at det nok en af den slags beslutninger, som andre formodentlig havde taget for mig få nanosekunder efter, at jeg ikke selv var nået frem til den. At påstå andet er mere Komiske Ali, end jeg bryder mig om at være," skriver Henrik Qvortrup på Facebook, som du kan læse herunder:

Selvom Henrik Qvortrup angiveligt skulle være blevet presset til at sige op, så fortæller den daværende chefredaktør for Ekstra Bladet, at det også bliver en lettelse at slippe for jobbet. Det skriver han samtidig med, at han lykønsker Knud Brix med jobbet som ansvarshavende chefredaktør.

"Nu er det så min gode ven Knud Brix, der tager over. Ekstra Bladet får en af Danmarks absolut bedste journalister i front. Al lykke og held til dig, Knud. Det kan kun blive godt. Selv glæder jeg mig til at finde tilbage til de journalistiske rødder – alt det, jeg er bedst til. På mange måder bliver det faktisk en lettelse." slutter Henrik Qvortrup.