Henrik tog kørekort for 34 år siden: En enkelt køretime fik ham til at indse noget meget vigtigt

Af: Mie M.B

|

06/02/2024

Foto: Shutterstock
Man kan nå at glemme mange små huskeregler i løbet af 34 år

Mest læste i dag

Selvom Henrik Lund altid har betragtet sig selv som en over gennemsnittet dygtig bilist – en opfattelse han deler med mere end 70% af den voksne danske befolkning – har en ekstra køretime for nyligt givet ham ny indsigt i vigtigheden af sikker kørsel. Med en fortid uden fartbøder og overtrædelser af rødt lys, troede han ikke, der var meget nyt at lære. Dog viste en gratis køretime tilbudt af en kørelærer, at der altid er plads til forbedring, selv for en erfaren bilist som ham. Det skriver Århus Stiftstidende.

Under køretimen blev Lund hurtigt gjort opmærksom på, at selvom han har en god fornemmelse af trafikken omkring sig, er der stadig situationer, hvor hans vaner kunne være sikrere. Kørelærerens venlige påmindelse om at bruge "Spejl. Spejl. Skulder" metoden mindede ham om, at selvom han tror, han kender sine blinde vinkler, så kan et hurtigt blik over skulderen gøre en stor forskel – især med den stigende mængde af cyklister og el-cykler i trafikken.

Det viste sig også, at selvom Lund kender Aarhus' trafikale udfordringer som sin egen bukselomme, er der stadig situationer, hvor han kan blive overrasket. En lille fejltagelse ved en cykelsti på Præstevangsvej blev en vigtig lærestreg for ham; et klart bevis på, at selv små oversete detaljer kan have store konsekvenser.

Efter køretimen reflekterede Lund over, hvor vigtigt det er at genopfriske sine kørefærdigheder og holde sig opdateret med trafikreglerne, uanset hvor mange år man har haft kørekort. Dette er en opfordring til alle bilister om at tage sikkerheden alvorligt og overveje, om det måske er tid til en genopfriskende køretime.

Som kørelærer Poul Erik Axelsen sagde efter deres tur, "En enkelt køretime mere, så er du klar til den praktiske prøve." Selvom det var ment som en kompliment, mindede det Lund om, at man aldrig stopper med at lære, når det kommer til sikker kørsel.

Så næste gang Lund sætter sig bag rattet, husker han på "Spejl. Spejl. Skulder" – det kan gøre en forskel, ikke bare for hans egen, men også for andres sikkerhed på vejen.

Anbefalet til dig