Her advarer kommune mod at bade: Hunde kan dø

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det skyldes en voldsom opblomstring af giftige alger.

Lige nu læser andre også

Dagene går, temperaturerne stiger, og inden vi har set os om, er vejret igen blevet så dejligt, at man kan tage sig en kold dukkert på de skønne danske strande.

Den danske sommer har da også allerede været ekstrem varm, og flere danskere har i løbet af ferien haft behov for at søge mod stranden for at køle sig selv - og hunden - ned.

Men hvis du har i sinde at smutte en tur til Silkeborg Langsø ved Sølystparken eller Gjessø, så bør du læse her med.

For hvis du absolut vil have din firbenede ven med at ud at bade, så skal du finde et andet sted end ovennævnte.

Ifølge TV 2 Østjylland frarådes al badning ved området, da man har fundet en form for nervecocktail i vandet. Og for især små hunde ville en dukkert kunne vise sig at være deres sidste.

Ifølge mediet har Silkeborg Kommune således frarådet badning i områderne, fordi man har fundet en hel række blågrønalger i søen - derfor er der risiko for forgiftning.

I den forbindelse har TV 2 Østjylland været i kontakt med biologen Maibritt Langfeldt Sørensen, som over for mediet forklarer, hvorfor man skal holde sig fra at bade i søen, der er fyldt med blågrønalger:

"Nogle af arterne indeholder en form for nervegift, som gør, at man kan få forgiftningssymptomer, hvis man kommer til at sluge noget af vandet," forklarer biologen over for mediet.'

Og det er altså her, at de små hunderacer kommer ind i billedet.

For de små hunde vil en sådan badetur nemlig kunne være fatal, da de ofte drikker vandet, mens de svømmer.

Dog får Maibritt Langfeldt Sørensen slået fast, at der derimod skal en del til, før man som menneske vil kunne mærke noget.

Det vides ikke, hvor længe Silkeborg Kommune vil fraråde badning de to steder ved Silkeborg Langsø. Det kommer an på, hvordan vejret bliver.

Anbefalet til dig