Her dækker det blå sygesikringskort ikke: "Kan hurtigt løbe op i over 75.000 kroner"

Nyheder
Foto: Gjensidige
Det gælder om at have tingene i orden, når man skal til udlandet.

Lige nu læser andre også

For mange danskere byder sommerferien på rejser til Sydeuropæiske destinationer, hvor sol og strand er i højsædet.

Heldigvis har 4,6 millioner danskere ifølge Udbetaling Danmark et blåt sygesikringskort, der gør, at man har ret til behandling på sygehuse under samme vilkår som de lokale borgere i det EU/EØS-land, man befinder sig i.  

Men der er desværre også noget, som ikke er dækket af det blå sygesikringskort, nemlig hjemtransport ved sygdom.  

Og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis man tager på ferie uden en separat rejseforsikring, også selvom man stadig befinder sig inden for Europas grænser.

Det fortæller Louise Hertzum Andersen, der er fagchef hos Gouda Rejseforsikring, som er en del af Gjensidige, i en pressemeddelelse.

“Hvert år ser vi i omegnen af ​​50 personer, der er nødsaget til at blive fragtet hjem af et ambulancefly fra Europæiske destinationer. Og selvom det kan være en kort flyvetur sammenlignet med USA eller Thailand, så koster det over 200.000 kroner i gennemsnit. Og derfor er det så vigtigt at sørge for, at man er forsikret korrekt, så man ikke selv ender med at skulle dække udgifter til egenbetaling og hjemtransport.”  

Selv hvis man er udsat for ting, der ikke kræver hjemtransport i et ambulancefly, kan det blive dyrt at komme hjem fra sin ferie.

Skal man eksempelvis fragtes hjem på en båre, så kræver det ni sæder i et fly at kunne installere båren.  

“En båretransport bliver brugt ved sygdom eller skader, der er mindre alvorlige end ved et ambulancefly, men det er stadig skader, der gør, at man har brug for en medicinsk ledsager. Disse sager kan hurtigt løbe op i over 75.000 kroner, hvis man ikke er forsikret,” siger Louise Hertzum Andersen.  

Har man et blåt sygesikringskort, bør man, inden man rejser på ferie i Europa, undersøge, om kortet stadig er gyldigt, og, hvis dette ikke er tilfældet, bestille et nyt.

Og har man ikke et blåt sygesikringskort, er det naturligvis lige så vigtigt at få det bestilt.   

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig