Her er beviset: Diskuterer mord som en del af strategien

07/4/22 13:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En tysk efterretningstjeneste har opsnappet russiske meddelelser.

De barbariske grusomheder ved Bucha var en del af en bevidst Kreml-strategi, som delvist blev udført af den frygtede Wagner-gruppe af lejesoldater, har russiske radiotransmissioner afsløret. Det skriver DailyMail. 

Tysklands udenlandske efterretningstjeneste, BND, har hørt beskeder fra Putins styrker, der diskuterer det brutale mord på civile i rædselsbyen uden for Kiev, som blev generobret af Ukraine i weekenden.

Transmissionerne har været forbundet med specifikke lig set i Bucha, hvor en soldat taler om, hvordan han og hans kolleger skød en person ihjel på en cykel, mens en anden sagde: 'Spørg først soldaterne, så skyd dem.'

Lydbeskederne er blevet videresendt til det tyske parlament af BND for yderligere at afkræfte grundløse Kreml-påstande om, at ligene blev iscenesat af Ukraine, efter Rusland trak sig tilbage fra byen i en 'monstrøs forfalskning', rapporterede tyske Spiegel.

Aflytningsoptagelserne viser også, at Wagner-gruppen var til stede i byen og spillede 'en nøglerolle' i massakren, og at der sandsynligvis er lignende slagtescener andre steder i landet.

Det skyggefulde militærselskab, som er blevet forbundet med en række drab, voldtægter og krigsforbrydelser rundt om i verden, er kendt som Putins private hær, der udfører hans beskidte arbejde i en armslængde fra staten.

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

I mellemtiden, også i Ukraine, har Rusland afsluttet tilbagetrækningen af ​​24.000 tropper fra Kiev og Chernihiv som forberedelse til en forventet større offensiv i Donbas, hvor civile har fået at vide, at det er deres 'sidste chance' for at flygte før angrebet.

Donetsk, Luhansk og Kharkiv i øst oplever nu de værste kampe efter den russiske tilbagetrækning fra centrum, mens Mariupol fortsat er under belejring med 170.000 stadig fanget i den belejrede by, hvor det civile dødstal er steget til 5.000, inklusive 210 børn, sagde borgmesteren.

Efter at de uhyggelige billeder af døde civile udløste international fordømmelse, sagde Zelensky, at Kremls styrker forsøgte at dække over beviser for grusomheder.

"Vi har oplysninger om, at det russiske militær har ændret sin taktik og forsøger at fjerne folk, der er blevet dræbt fra gader og kældre ... dette er blot et forsøg på at skjule beviserne og intet andet," sagde Zelensky.

Moskva har nægtet at have målrettet civile og siger, at billeder af lig i Bucha blev iscenesat for at retfærdiggøre flere sanktioner mod Moskva og afspore fredsforha ndlinger.

Ruslands seks uger lange invasion har tvunget over 4 millioner til at flygte, dræbt eller såret tusinder, efterladt en fjerdedel af befolkningen hjemløse, forvandlet byer til murbrokker og sat vestlige restriktioner rettet mod russiske eliter og økonomien.