Her er coronavirus udryddet

09/5/20 09:36

Rikki Tholstrup Jørgensen

Coronavirus er udryddet på Færøerne. Foto: Shutterstock
Antallet af bekræftede smittede med coronavirus har nu oversteget fire millioner mennesker. Af dem er mere end 276.000 døde og næsten 1,4 mio er raske. Ét land kan nu melde sig helt fri for corona.

På Færøerne kan man i dag, lørdag, fejre, at landet ikke har flere aktive coronapatienter. Sygdommen er således betragtet som udryddet på Førøerne. 

Med 187 tilfælde og ingen dødsfald har Færøerne været forskånet for sygdommen, der mange steder i verden er med til at lægge sundhedssystemer ned. 

I Danmark er sygdommen stadig på retræte, men det forventes, at smittetrykket vil øges i takt med åbningerne af cafér, restauranter og skoler. 

Alligevel håber politikerne på, at danskerne ved hjælp af værnemidler og social distancering kan holde smittetrykket under ét, således virussen med tiden udryddes af sig selv. 

På Færøerne har man haft en offensiv teststrategi, således man har kunne følge sygdommens udvikling. Alle 187 tilfælde af coronavirus er erklæret raske. Færøerne er således et af de første lande, der kan erklære sig coronafri.

USA stadig det land med flest syge

I den modsatte ende af spektret, ligger USA. Med cirka en tredjedel af alle sygdomstilfælde i Verden, er USA hårdt ramt. Antallet af øde i USA har passeret 78.000. 

Imens spreder virussen sig til Afrika, men i de lande, der normalt er ramt af malaria, bider virussen sig ikke fast på samme måde som andre steder. Det spekuleres i, at malaria forebygges med hydroxyklorokin, der og menes at være gavnligt mod coronavirus.