Her er de 5 billigste a-kasser i 2019

08/04/2019

Kasper

Der er mange penge at spare ved at vælge én af de billigste a-kasser. Se en gennemgang af de 5 billigste a-kasser her.

Mest læste i dag

Knap 2.000 kroner; så stor en besparelse kan du opnå hver eneste år, hvis du er medlem af den dyreste a-kasse og skifter til den billigste. Og det er kun kontingent til a-kasse – uden der er taget højde for et eventuelt kontingent til fagforening også. Der er altså rigtig mange penge at spare ved at være lidt kritisk.

Danmarks billigste a-kasser

Nedenfor får du en gennemgang af de 5 billigste a-kasser i 2019. Priserne ændrer sig en smule hos hver a-kasse hvert år, så det er ikke nødvendigvis den samme top 5 som sidste år, og den kan også sagtens ændre sig til næste år.

Priserne er taget ud fra det månedlige kontingent for et fuldtidsmedlemskab. Priserne er anderledes for deltidsmedlemmer, og du kan alle steder være gratis medlem som studerende. Det er dog ikke alle a-kasserne, du kan være medlem af. 4 ud af de 5 a-kasser optager kun medlemmer fra bestemte brancher eller fag. Det er kun FTFa, der optager alle som medlem, og de placerer sig dermed som Danmarks billigste a-kasse for alle.

DSA – Din Sundhedsfaglige a-kasse

Medlemspris per måned: 438 kroner

Den billigste a-kasse, du i 2019 kan blive medlem af, er Din Sundhedsfaglige A-kasse. Som navnet antyder, kan du dog udelukkende melde dig ind i denne a-kasse, hvis du har en sundhedsfaglige uddannelse, herunder enten bioanalytiker, jordemoder, sygeplejerske, radiograf, fysioterapeut eller ergoterapeut.

For dig med en sundhedsfaglig uddannelse er denne a-kasse et rigtig godt valg. Dels fordi det er den eneste a-kasse for netop disse brancher, og dels fordi den er billigere end de tværfaglige a-kasser.

Akademikernes A-kasse

Medlemspris per måned: 440 kroner

På andenpladsen over Danmarks billigste a-kasser finder du Akademikernes A-kasse. Dette er den billigste a-kasse for dig med en akademisk baggrund, uanset om du er studerende, lønmodtager eller selvstændig.

BUPL

Medlemspris per måned: 445 kroner

Er du pædagogisk uddannet, er BUPL den billigste a-kasse for dig. BUPL står for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforening, og de har også en a-kasse tilknyttet. Her kan du blive medlem, hvis du enten er under pædagogisk uddannelse, eller hvis du er ansat i en pædagogisk stilling.

FTFa

Medlemspris per måned: 448 kroner

FTFa er den billigste a-kasse for alle. Det skyldes, at de er den eneste tværfaglige a-kasse på top 5 over de billigste a-kasser. Tidligere var FTFa kun for funktionærer og tjenestemænd, men det er nu ændret. I dag kan du blive medlem, uanset stilling, fag og branche.

Lærernes A-kasse

Medlemspris per måned: 452 kroner

Som lærer kan du vælge at blive medlem af FTFa, som er den billigste a-kasse for alle, eller Lærernes A-kasse, der er den billigste (og eneste) a-kasse for lærere. Her kan du blive medlem, hvis du er under uddannelse, eller ansat i en stilling som lærer.

Se en oversigt over alle Danmarks a-kasser og priser her

Anbefalet til dig