Her er de bedst betalte jobs i Danmark: Hverken læger eller advokater indtager førstepladsen

Foto: Shutterstock
Her er listen over de danske jobs med højest løn.

Mest læste i dag

Drømmer du om en fed lønseddel ved månedens ende? Så er du langtfra alene.

Men hvis du spekulerer på, hvilken karrierevej der fører til den tykkeste pung, har den liberale tænketank CEPOS, delt med B.T., netop kastet lys over sagen.

De har dykket ned i tallene fra Danmarks Statistik og udarbejdet en liste, der rangordner job efter den standardberegnede månedsfortjeneste for en fuldtidsansat – og resultaterne er måske overraskende for nogle.

Karsten Bo Larsen, forskningschef hos CEPOS, understreger vigtigheden af at have fakta på bordet:

"Når man skal debattere og vurdere løn og arbejdsvilkår i forskellige job, er det helt afgørende, at det sker på baggrund af fakta," siger han.

Listen dækker over indkomst inkluderende elementer som basisløn, pension, personalegoder, genetillæg og uregelmæssige betalinger såsom bonusser. Det bemærkes, at overarbejde ikke er medregnet, og det samme gælder medarbejdere, der har ledelsesansvar. Denne metodologi sikrer, at man får et retvisende billede af, hvad man kan forvente at tjene i forskellige sektorer uden ekstraordinære tilføjelser.

Denne indsigt fra CEPOS åbner op for en række spørgsmål: Er visse professioner under- eller overvurderede, når det kommer til løn? Hvordan reflekterer disse tal den aktuelle arbejdsmarkedssituation, og hvilke konsekvenser kan det have for fremtidens arbejdsstyrke?

Top to lyder som så:

  1. Pilot - 92.400

  2. Dommer - 82.300

  3. Advokat mv. - 71.700

  4. Farmaceut - 69.500

  5. Tandlæge - 66.400

  6. Læge - 64.900

  7. Ingeniør - 60.900

  8. Softwareudvikler - 60.800

  9. Revision og regnskabscontroller - 60.500

  10. Kunderådgivning i den finansielle sektor - 59.900

Anbefalet til dig