Her er de største strømslugere i hjemmet

12/4/22 05:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Disse ting bruger mest energi - også når de er på standby.

Hvis du for nylig er blevet ramt af en stor energiregning - eller er bekymret for den næste - tænker du sikkert på måder at skære ned på omkostningerne.

Heldigvis er der masser af små ændringer, du kan foretage, som kan spare dig penge på dine elregninger. Det har Metro lavet en guide til.

En af de ting, du måske ikke har tænkt over, er, hvor meget energi der drænes af apparater, der er tilsluttet – men ikke bliver brugt.

Hvor mange af os er skyldige i at lade telefonopladere, laptopopladere, tv'er og ure være tilsluttet stikkontakten - og ikke slukket korrekt? Den vane kan koste dig dyrt. 

Køleskab/fryser 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Da et fryser/køleskab skal være tændt konstant, er det ikke overraskende, at over 12 % af hele husstandens energi kommer fra fryser/køleskabet alene.

Du kan naturligvis ikke bare slukke for dit køleskab, når du ikke bruger det, med der er måder at sikre, at det fungerer så effektivt som muligt - hvilket betyder, at du kun betaler minimum.

Regelmæssig rengøring af køleskabet, både udvendig og indvendig rengøring, er den enkleste måde at sikre, at det kører effektivt

Støvning af det udvendige betyder, at der ikke kommer støv ind i systemet og påvirker, hvordan det fungerer, og rengøring indvendigt og bortskaffelse af forældede fødevarer betyder, at køleskabet ikke behøver at arbejde så hårdt for at holde maden kølig eller frossen.

Fjernsyn 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mange lader deres tv stå på standby hele tiden, hvor mange fejlagtigt antager, at slukning via fjernbetjeningen slukker det helt – men det er ikke altid tilfældet.

Spillekonsoller 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Spilkonsoller har en tendens til at stå tændt og tilsluttet lige så meget som tv'er og bliver ofte overset.

Ved at sikre, at den er slukket helt, kan spare cirka 38 kroner hver dag, da når en typisk spillekonsol efterlades på standby, bruger den hele 15 kWh i timen.

Kedel 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Selvom en kedel ikke er den værste synder, vil den alligevel veje en del på din regning, så det er bedst at slukke for den på kontakten.

Træningsudstyr 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hvis du stiftede bekendtskab med hjemmetræning under 'lockdown', har du muligvis investeret i noget træningsudstyr - for eksempel løbebånd eller motionscykler. Fantastisk for dit helbred, mindre godt for din banksaldo.

Tilsluttede opladere 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vi er alle skyldige i at efterlade vores opladere tilsluttet og klar til at oplade vores enheder, når vi har brug for dem. Det ville være forkert at antage, at opladeren kun vil koste penge, hvis den rent faktisk er tilsluttet.