Her er den bedste måde at stoppe kløen fra et myggestik på dine børn

15/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Når dit barn får et myggestik, ved du nogle gange ikke, hvad du skal stille op, for at lindre det. Men disse praktiske tips, kan hjælpe dig.

Mest læste i dag

Solen skinner i øjeblikket, så du vil helt sikkert gerne bruge mere tid udenfor med dine børn, men det kommer med nogle risici, du måske ikke har tænkt på.

Myggestik kan være noget så ubehagelige, og du ved måske ikke, hvad du skal gøre, hvis dit lille barn eller nyfødte, bliver stukket af en. 

Læge Marc E. Childs, har ifølge The Mirror, givet sine retningslinjer for behandling af myggestik derhjemme for babyer og børn. 

Han anbefaler, topiske cremer, geler og lotioner, såsom dem, der indeholder calamin eller pramoxin. 

Han foreslår dog, at man ikke regelmæssigt bruger topisk bedøvelse og antihistaminer, da disse kan forårsage reaktioner på følsom hud, især hvis man har været overeksponeret for solen.

Ispakker er også en god idé til, at reducere hævelse og du kan også prøve at blande lidt bagepulver med lidt vand for at lave en pasta, der kan hjælpe med, at stoppe den grimme kløe. 

Hvis du har et lille barn, er de fleste lotion og gelbehandlinger sikre til brug, men hvis barnet har særlig følsom hud, eller hvis du på anden måde er bekymret, skal du bare kontakte en læge. 

Behandling af stik på babyer er lidt vanskeligere end på børn eller småbørn, fordi mange af behandlingerne er uegnede til nyfødte. 

Aktuelle cremer, lotioner, geler og antihistaminer bør undgås, og lægen anbefaler, at anvende en kold komprimering på det berørte område, da dette vil reducere hævelse og lindre kløe.

Bagepulvermetoden er velegnet til babyer, da den ikke indeholder medicinske midler.

Kontakt altid din læge, hvis ingen af disse metoder virker.

Den bedste måde, at undgå at blive stukket på er, at bruge insektspray. 

Disse vil dog, sandsynligvis ikke, være hundrede procent effektive og er ikke egnet til alle.

Mens de fleste børn og småbørn godt kan bruge disse sprays, er der nogle med følsom hud eller allergier, der skal tjekke med deres læge inden brug. 

Disse sprays er heller ikke egnede til børn under to måneder.

Anbefalet til dig