Her er en vigtig meddelelse til de danskere, der har MitID

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hvis du har MitID, bør du læse med her.

Lige nu læser andre også

Når man bevæger sig rundt på nettet, kan man aldrig vide sig sikker.

I og med at vi befinder os i en digital tidsalder, kan det godt betale sig at være på dupperne over for de forskellige fælder, som cyberkriminelle lægger ud.

Selvom der ofte bliver advaret imod diverse svindelnumre, hænder det alligevel, at uskyldige borgere bliver snydt.

Derfor gælder det også om at spidse ører, når der udsendes en advarsel via 'Mit digitale selvforsvar' - og det er netop sket.

Flere danskere modtager i øjeblikket mails, der påstår at komme fra Sparekassen Sjælland-Fyn.

I disse mails opfordres modtagerne til at opdatere deres 'personlige ID', men sparekassen advarer nu om, at der er tale om en falsk e-mail, som man ikke skal reagere på.

Sådan skal du forholde dig

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke klikker på nogen link i den mail, du modtager. I stedet skal du blot slette den med det samme og melde det til Sparekassen Sjælland-Fyn via 'Mit digitale selvforsvar'.

Såfremt du er det mindste i tvivl omkring, hvordan du skal reagere, kan du altid kontakte sparekassen gennem deres officielle kanaler.

Et godt tip er, at du altid bør kontrollere afsenderens mailadresse, da den ofte kan afsløre, hvorvidt der er tale om en legitim kilde eller ej.

Svindelmails

Der er flere ting, der kan afsløre svindelmails, og nu kaster Sparekassen Sjælland-Fyn lys over, hvad du skal være opmærksom på.

Presserende handling

En besked fra en svindler beder om en hurtig opdatering af dine personlige oplysninger, hvilket er en klassisk metode, hvor afsenderen forsøger at stresse dig til at handle hurtigt.

Manglende personalisering

Beskeden bruger en generisk hilsen som "Kære Kunde", i stedet for dit navn, hvilket ofte er et tegn på, at den ikke kommer fra sparekassen.

Link til opdatering af oplysninger

Der er en knap med 'Opdater Nu', som sandsynligvis fører til en falsk hjemmeside, der forsøger at få fat i dine personlige oplysninger.

Sparekassen sender sjældent sådanne links via mail og vil normalt bede dig logge ind på netbanken eller din digitale post selv.

Du kan se et eksempel på svindelmailen herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Anbefalet til dig