Her er forklaringen: Derfor skal du altid vaske dit tøj på vrangen

05/5/22 09:46

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er faktisk ikke helt lige meget, om du vasker dit tøj på vrangen eller ej.

Ifølge en "The Clothes Doctor" er der fire hovedårsager til, at tøj altid skal vaskes med vrangen ud.

For det første, "det meste af snavset/sveden/kropsolierne sidder alligevel på indersiden", begyndte kvinden, der kalder sig for "Clothes Doctor" på TikTok.

For det andet forhindrer vask med vrangen ud, at farven på ydersiden falmer. "Enhver falmning vil være på indersiden," tilføjede hun.

Foto: TikTok/@ClothesDoctor

Foto: TikTok/@ClothesDoctor

En anden bonus er, at du ikke får nogen bobler på ydersiden af ​​trøjer eller andre strikkede ting – for de kommer i stedet for på indersiden.

Og endelig råder "tøj-lægen" til at vaske tøj med vrangen ud for at "beskytte funktioner som broderi eller print".

Videoen var et svar på, at nogen kommenterede hendes tidligere klip om, hvordan man vasker jeans korrekt. I den video rådede hun til at lyne lynlåse op, fastgør eventuelle løse/frie dele for at forhindre, at disse fanger andre stoffer i maskinen.

Hun sagde endnu engang, at det er bedst at vaske jeans med vrangen ud og tilføjede: "Dette forhindrer farven i at falme, og det meste af snavset er alligevel på indersiden. Vask med lignende farvet tøj og lignende stoffer," sagde hun som sit tredje tip.

Hun afsluttede sine forslag med at rådgive om, at man bør vaske ved en lav temperatur, da det er bedre for både tøjet og planeten.

Foto: TikTok/@ClothesDoctor

Foto: TikTok/@ClothesDoctor