Her er forklaringen: Derfor skal du passe på med at salte maden

29/12/22 17:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
At opgive den simpel vane kan reducere din risiko for hjertesygdomme med op til en femtedel, viser en undersøgelsen.

Ifølge videnskabsmænd kan du reducere risikoen for en tidlig død, hvis du drysser mindre salt på din mad ved middagsbordet.

En ny undersøgelse antydede, at det at skrotte vanen kan reducere din risiko for hjertesygdomme, hjertesvigt og slagtilfælde med en femtedel.

Eksperter i dag kaldte det et let 'ting at opgive'. Forskere sporede næsten 200.000 briter i alderen fra 30'erne til 70'erne i næsten et årti.

Hjerte- og kredsløbssygdomme forårsager en fjerdedel af alle dødsfald i Storbritannien, det er mere end 160.000 dødsfald hvert år eller et hvert tredje minut.

De dræber næsten 900.000 amerikanere hvert år.

Indtagelse af for meget salt er en risikofaktor, fordi det fører til væskeophobning i blodet, hvilket lægger pres på dine kar.

Dette øger dit blodtryk og øger til gengæld risikoen for et hjerteanfald eller slagtilfælde. I et forsøg på at kvantificere risikoen kiggede forskere ved Tulane University på sundhedsjournalerne for 176.570 briter.

Data inkluderede spørgeskemasvar om, hvor meget salt deltagerne tilføjede til deres middag - med mulighederne aldrig/sjældent, nogle gange, normalt eller altid.

Oplysninger om antallet af hjerte-kar-sygdomme blev indsamlet gennem deres sygehistorie, hospitalsindlæggelser, dødsregisterdata og et spørgeskema.

Ved starten af ​​forsøget led ingen af ​​deltagerne af hjertekomplikationer. De blev overvåget i i gennemsnit næsten 12 år. Det skriver Daily Mail.

Resultaterne, offentliggjort i Journal of the American College of Cardiology, viste, at der var næsten 10.000 'hændelser', inklusive slagtilfælde.

Analyse viste, at deltagere, der mindre ofte tilføjede salt til deres mad, var mindre tilbøjelige til at lide af en hjertekomplikation.De, der 'aldrig/sjældent' tilføjede krydderierne, var 23 procent mindre tilbøjelige til at lide af et kardiovaskulært problem sammenlignet med dem, der rapporterede 'altid'.

I mellemtiden havde de, der kun 'nogle gange' og 'normalt' tilsatte salt, også en lavere risiko - henholdsvis 21 procent og 19 procent.