Her er grunden til, at du ikke skal bremse op ved fotofælder

Nyheder
Genrefoto: Presse-fotos.dk
Er du én af dem, der trykker på bremsen, når du ser en fotofælde?

Mest læste i dag

Hvis du førhen har trykket på bremsen, fordi du har fået øje på en fotovogn, så er du langt fra den eneste.

Faktisk er det næsten hver femte bilist, der bremser hårdt op, når de pludselig ser en fartkontrol stå i vejkanten.

Nu er det dog kommet frem, at det er en rigtig dårlig idé.

Hvis du bremser hårdt op i håbet om ikke at få en fartbøde, så kan du nemlig være årsagen til en farlig situation på vejen. 

Det løfter en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, sløret for. 

Her indrømmer tæt på hver femte bilist, at de har bremset hårdt op, da de blev opmærksomme på fotovognen i siden af vejen. 

Det har fået direktør for skade i Gjensidige, Henrik Sagild, til at bryde tavsheden og påpege, at det kan få med langt værre konsekvenser end en hilsen i e-Boks fra politiet, hvis man pludselig bremser op:

“Fænomenet med at bremse, hvis man bliver opmærksom på en fotofælde, er også kendt som ’kængurukørsel’, og selvom det kan lyde uskyldigt, så er det faktisk farligere end mange tror. De hårde nedbremsninger giver nemlig en markant forøget risiko for, at de bagvedkørende ender i påkørsler, og de stiller derfor store krav til den afstand, som ens medtrafikanter holder”, siger han. 

Undersøgelsen afslører også, at godt hver tredje bilist selv har oplevet situationen på de danske veje. Her lægger de heller ikke fingre imellem, når de fortæller om hvordan situationen hurtigt kunne have haft alvorlige konsekvenser. 

Henrik Sagild håber på, at det giver stof til eftertanke hos bilisterne, mens han samtidig opfordrer til, at man kører bil med omtanke. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig