Her er priserne faldet: Hvis du skal forbi, kan du få benzin og diesel til billige penge

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens priserne har taget et skridt opad i Danmark, så er sagen en anden hos vores naboer.

Lige nu læser andre også

Hvis du af den ene eller anden grund skal et smut forbi Sverige, så kan du med fordel vente med at tanke din bil indtil da.

I det nye år har svenske bilister oplevet en markant lettelse i priserne ved tankstationerne.

Ifølge en rapport fra Expressen, er priserne på benzin og diesel faldet betydeligt – en nedgang på henholdsvis en og fire svenske kroner.

Denne udvikling står i skarp kontrast til situationen i Danmark, hvor priserne faktisk har taget et opadgående spring efter årsskiftet.

Det skriver B.T.

En nøglefaktor i dette prisfald er ændringerne i den svenske 'reduktionspligt', som har været en central del af landets klimapolitik.

Denne pligt, der kræver en obligatorisk blanding af biobrændsel i brændstoffer for at reducere drivhusgasudledningen, er blevet sænket til 6 procent fra 2024. Planen er at fjerne denne forpligtelse helt efter 2026.

Den svenske regering, der er ledet af en koalition bestående af Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna og Liberalerna, har forklaret dette skridt som en reaktion på ineffektiviteten af 'reduktionspligten' i klimakampen.

"Det har vist sig, at 'reduktionspligten' ikke er effektiv klimapolitik. Vi vælger i stedet at tage hånd om husholdningerne i denne svære økonomiske situation", lød det fra partierne.

Circle K's pristjek afslører, at både benzin og diesel nu er billigere i Sverige end i Danmark. For eksempel koster oktan 95 i Sverige 17,29 svenske kroner (11,61 danske kroner), mens den danske pris ligger på 13,65 kroner. Dieselpriserne viser en lignende tendens.

Anbefalet til dig