Her er statsministerens pensionsudspil

18/08/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Socialdemokratiet
Som det tidligere er blevet løftet sløret for, så er det i dag at statsminister Mette Frederiksen vil præsentere sin pensionsplan

Mest læste i dag

I dag har regeringen præsenteret sit udspil, til en ny ordning, der skal sikre nedslidte ret til tidligere at forlade arbejdsmarkedet. Regeringen vurderer at der vil være omkring 22.000 mennesker der vil benytte sig af ordningen. Det  oplyser Ekstra Bladet.

Det vurderes at 22.000 mennesker vil gå på folkepension i 2022, et, to eller tre år før tid. Heraf vurderes det at 6.000 kommer fra beskæftigelse.

Regeringen foreslår at regnestykket gøres op når lønmodtageren er 61 år. Således at hvis du som 61-årig har 44 års anciennitet, giver det dig ret til tre års tidligere pension, sammenlignet med din folkepensionsalder.

43 års anciennitet giver ret til to års tidligere pension, mens 42 års anciennitet giver mulighed for at gå fra et år tidligere.

Det vil også tælle med hvis du har været på barsel, været værnepligtig, på dagpenge, eller deltidsbeskæftiget på minimum 18 timer ugentligt. 

Du kan risikere reduceret ydelse

Den tidligere pensionsydelse lyder på 13.500 kroner om måneden før skat.

Der er dog lige et krav, du må ikke have en solid pensionsopsparing. 

Hvis din pensionsopsparing lyder på mere end to millioner kroner, så vil du nemlig få reduceret det beløb du vil modtage i tidlig pension. Helt konkret vil det blive reduceret med 4 procent af pensionsformuen over bundfradraget.

 

 

Anbefalet til dig