Her får de 3.100 kroner om måneden, hvis de huser en ukrainsk flygtning

13/3/22 13:51

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Invasionen af Ukraine har medført, at mange ukrainere flygter. Nu tilbydes indbyggere i Storbritannien 3.100 kr., hvis de huser en ukrainsk flygtning.

Ifølge FN er mere end 1,7 millioner ukrainere flygtet fra landet, efter Rusland invasion. Mere end en million af dem er flygtet over den ukrainske-polske grænse.

FN vurderer dog, at strømmen af flygtning fra landet langt fra et slut. Derimod vurderer, de at op mod fire millioner vil flygte fra landet på grund af den igangværende invasion.

Dette har naturligvis betydet, at en række europæiske lande har meddelt, at de står klar til at tage imod de mange ukrainere, der flygter fra krigen. Et af de lande, hvor de har valgt at byde dem velkommen med åbne arme, er i Storbritannien.

Det er dog vanskeligt at huse de mange ukrainske flygtninge, hvilket har fået regeringen i Storbritannien til at tage alternative midler i brug. De forsøger nemlig at betale private borgere for at stille et værelse eller ledig bolig til rådighed.

Er man som borger i Storbritannien villig til at stille enten et værelse eller en bolig til rådighed for en ukrainsk flygtning i mindst seks måneder, vil regeringen kvittere med en betaling på 350 pund, oplyser de ifølge Ritzau. Det er svarende til 3.131 kroner.

Muligheden for at få den førnævnte betaling er dog kun gældende, såfremt man er klar til at huse en flygtning i mindst seks måneder. Derfor vil man ikke kunne få den månedlige betaling, hvis man kun kan huse en flygtning i mindre end seks måneder.

Den nye ordning, der har fået navnet 'Homes for Ukraine', er blevet iværksat med henblik på at give krigsflygtninge adgang til Storbritannien, til trods for, at de ingen familie har i landet.

Under denne ordning vil både borgere, organisationer, virksomheder og lokalsamfund fra slutningen af næste uge kunne tilbyde ophold til ukrainske flygtninge. Deres ophold kan de udbyde via en hjemmeside, der er lavet specifikt til dette formål.