Her kommer eksperterne med de nemmeste hunderacer at eje

Af: Kasper Rud

|

31/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De her hunderacer er ifølge eksperter de nemmeste at eje

Lige nu læser andre også

Menneskets bedste ven. Sådan lyder den famøse frase om hunden og menneskets forhold.

Der er gennem tiden set mange beviser på, at der er et specielt forhold mellem ejer og hund - noget helt unikt.

Og nu kommer engelske eksperter med en udmelding omkring, hvilke tre racer, der er de nemmeste hunderacer at eje.

Det skriver Express.

Hundeekspert afslører overraskende nemme hunderacer at eje

Hunde kræver tid, opmærksomhed og motion, men nogle racer er betydeligt nemmere at have som kæledyr end andre.

Hundeadfærdsforsker Will Atherton har delt sin liste over de tre hunderacer, han mener, er de mest ukomplicerede at eje – og et af hans valg vil sandsynligvis overraske mange.

Atherton, der har arbejdet med en bred vifte af hunderacer, peger først på greyhound som en af de nemmeste hunde at passe. "Mange forbinder greyhounds med væddeløb og høj energi, men det er faktisk ikke tilfældet," forklarer han. "De er utroligt dovne, afslappede og rolige hunde." Dette valg går imod den gængse opfattelse af racen, som ofte anses for at være meget energisk.

Næste hund på Athertons liste er shih tzu. Selvom denne lille race kan have en tendens til at gø, mener Atherton, at dette er et let problem at løse. Udover tendensen til, at de kan være lidt gøende, er shih tzu’er utrolig nemme at leve med.

Det mest uventede valg på Athertons liste er Staffordshire Bull Terrieren, specifikt ældre staffies fra redningscentre. "Unge staffies kan være energiske, ligesom alle andre racer," forklarer han, "men der er mange ældre staffies i redningscentre, som ville være fantastiske, nemme hundekammerater."

Athertons anbefalinger skiller sig ud, fordi de bryder med de stereotype opfattelser af, hvad der gør en hund nem at eje. Han understreger, at selv inden for de samme racer kan alder og individuelle forskelle spille en stor rolle i, hvor let eller udfordrende det er at have hunden som kæledyr.

Mens greyhounds, shih tzu’er og ældre staffies er Athertons bedste bud på nemme hunderacer, advarer han om, at ikke alle racer passer til enhver livsstil.

Især advarer han mod Siberian Huskies, som han beskriver som "afsides" og "drama queens." "Huskies er meget selvstændige og kan ofte være reserverede," siger han, "og det passer ikke altid godt sammen med en træningsmetode, der bygger på en tæt relation mellem ejer og hund."

For Atherton handler det om at finde den rette balance mellem hundens behov og ejerens livsstil, hvilket hans anbefalinger tydeligt afspejler.

Anbefalet til dig