Her lukkes butikker og skoler i ny nedlukning

14/12/20 08:29

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Smitten spreder sig stadigvæk og det får nu konsekvenser.

Nu lukkes der endnu mere ned, oplyses det. 

Coroanvirussen er allerede gået hårdt ud over Danmark. Hele landet lukkede ned i foråret og nu er en større del af Danmark igen delvist nedlukket, imens smittetallene dagligt er noget højere, end vi tidligere har været vant til. 

Det er dog ikke kun herhjemme, at det er billedet lige i øjeblikket. På tværs af Europa er det tydeligt, at man andre lande står i samme situation. Et af dem er Tyskland. 

Og det får nu konsekvenser. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters. 

Omfattende nedlukning

Søndag offentliggjorde forbundskansler Angela Merkel nyheden om, at en ny omfattende nedlukning venter forude. Det skete efter et møde med landets 16 ministerpræsidenter. 

Konkret betyder det, at de tyske butikker skal holde lukket onsdag i denne uge og frem til 10. januar. Kun supermarkeder, apoteker og lignende får lov til at holde åbent. Det betyder også, at tyskerne blot har to dage tilbage til at få ordnet julegaveindkøbene i. 

Landets skoler lukkes også ned, ligesom arbejdsgivere opfordres til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Yderligere forbydes det også at drikke alkohol i offentligheden, fortæller Reuters.