Her rejser danskerne på storbyferie til efteråret

28/08/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

London er en af de klassiske destinationer for danskernes storbyferier og byen er stadig et populært rejsemål.
En rekordvarm sommer bremser tilsyneladende ikke danskernes rejselyst. I efteråret vælger mange at pakke kufferterne og nyde en weekend i storbyferiens tegn. Efteråret er nemlig højsæson for storbyferier. Rom, London, Malaga, New York og Barcelona er de storbydestinationer, der altid hitter, når danskerne indløser billet til verdens storbyer i løbet af de næste måneder.

Mest læste i dag

Efterårets storbyrejser som varmt brød og mange har allerede planlagt en storby-getaway med kæreste, venner eller familie. Den varme har langt fra lagt en dæmper på danskernes rejselyst, for rejsebureauerne melder om stor aktivitet i storbyferiernes højsæson.

Spørgsmålet er så, hvor morgenkaffen skal indtages. På Via del Corso, Calle Larios eller med udsigt over Hyde Park? Det spørgsmål grubler mange dansker over i øjeblikket.

Populære europæiske storbyklassikere hitter

Rom, London og Malaga er nok engang blandt de mest populære destinationer. Det har de været længe, og det er ikke nogen overraskelse, at danskerne gerne tager en smut til de klassiske storbydestinationer.

Når danskerne skal rejse oversøisk, er New York et yndet rejsemål.

Det er typisk, at vi, når vi har fundet en storbydestination, som vi godt kan lide, rejser dertil igen og igen. En storby er jo evigt foranderlig, og man bliver aldrig helt færdig med at opdage nye spændende caféer eller restauranter, kulturelle tilbud og butiksgader. F.eks. er Lissabon blevet mere populær de seneste par år og det samme gælder Malaga,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Bangkok er søg-selv-folkets darling

Hos rejsesøgemaskinen momondo er Malaga også strøget til tops på listen over storbydestinationer, som danskerne har valgt som destination for de kommende måneder. Bangkok lokker dog også mange danskere til med byens street food-markeder, natteliv og templer.

Vi har set Bangkok være utroligt populært i mange år – både fordi det er en spændende storbydestination i sig selv, og fordi den fungerer som oplagt stop for rejser videre ud i Thailand og til fx Australien og Indonesien blandt dem, som selv sammensætter deres rejser, som mange af vores rejsende jo gør, forklarer Lasse Skole Hansen, dansk presseansvarlig hos momondo.

Her rejser danskerne på storbyferie de kommende måneder

Top 10: Apollo
1) Rom
2) London
3) New York
4) Barcelona
5) Malaga
6) Malta
7) Athen
8) Prag
9) Lissabon
10) Miami

Top 10: momondo
1) Malaga
2) Bangkok
3) London
4) New York
5) København
6) Paris
7) Barcelona
8) Rom
9) Palma de Mallorca
10) Berlin

 

Anbefalet til dig