Her sker det: DMI melder om hvid jul

Nyheder
Foto: YouTube
Foto: YouTube
DMI melder om hvid jul.

Lige nu læser andre også

Mens mange danskere drømmer om en hvid jul, ser det ud til, at deres ønsker ikke vil blive opfyldt i år - men alligevel er der nogen, der kan juble over hvid jul, skriver DMI.

Vejrudsigterne har aflyst enhver forhåbning om sne i Danmark denne jul, idet varmere vejr er på vej. Juleaftensdag forventes at bringe temperaturer mellem 6 og 10 grader, især i landets sydvestlige dele.

Selvom der kan forekomme en smule slud eller tøsne tidligt på dagen i de nordlige og østlige områder, vil det ikke være nok til at skabe det eftertragtede vinterlandskab.

Vinden vil også mærkes, med jævn til hård vind fra sydvest og vest, og i det sydvestlige Danmark forventes der endda kuling med vindstød, der kan nå stormende kuling.

Hvid jul

I Færøerne ser situationen lidt anderledes ud. Et kraftigt lavtryk, som er ansvarligt for regnvejret i Danmark, vil passere Færøerne og bringe en barsk juleaften med regn, der senere vil omdannes til slud- og snebyger. Dette kan resultere i betydelige snefald i fjeldene, især på de nordvendte sider.

Og Grønland kan se frem til en traditionel hvid jul. Grønlænderne kan forvente spredte snebyger over det meste af landet, hvilket vil skabe et smukt og roligt julevejr. Den eneste undtagelse er Ittoqqortoormiit i Østgrønland, hvor der forventes kraftig nordenvind og risiko for snefygning.

Selvom de sneglade danskere måske føler sig skuffede, kan de trøste sig med, at vores grønlandske venner vil opleve den magiske hvide jul, mange drømmer om.

Anbefalet til dig