Her sker det for Jonas Vingegaard

Af: Ida Hansson

|

24/07/2023

Nyheder
Foto: Victor Joly/Abaca/Ritzau Scanpix
Foto: Victor Joly/Abaca/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard har for anden gang gjort det utrolige og bragt sig i vinderposition i verdens største cykelløb – Tour de France 2023.

Mest læste i dag

Efter cirka tre uger i sadlen kunne danske Jonas Vingegaard i går køre over målstregen i Paris, og for anden gang i træk kalde sig vinder af verdens største cykelløb- Tour de France.

Selvfølgelig skal dette fejres med manér.

På onsdag den 26. juli 2023 bliver Jonas Vingegaard "traditionen tro" hædret på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er vært for den officielle hyldest. Statsminister Mette Frederiksen deltager også og holder tale.

”Det er intet mindre end historisk, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France for andet år i træk. Vi kan alle være stolte af ham og vores stærke cykelnation. For det her er også en kæmpe sejr for Danmarks stærke hverdagscyklisme, de mange cykelklubber og stærke foreningsliv, der hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Jeg håber, vi ses på Rådhuspladsen, så vi sammen kan give Jonas den hyldest, han i den grad fortjener,” siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Danmarks Cykle Union (DCU) står for at arrangere den danske Tourvinders hjemrejse og hyldest med bil gennem Københavns gader. DCU er ovenud begejstret for den dobbelte Tourvinders præstation.

”At vi for andet år i træk har en dansk vinder af verdens største cykelløb er fantastisk. I Danmarks Cykle Union glæder vi os på Jonas og på dansk cyklings vegne. Den gule trøje er symbolet på en kæmpe præstation, der giver genlyd i de danske cykelklubber. Vi glæder os til sammen med hele Danmark at hylde Jonas i København og vi håber mange vil møde op,” siger Morten Andersson, formand for Danmarks Cykle Union.

Program for den officielle modtagelse på Københavns Rådhus

(OBS: Alle tidspunkter er cirka tider)

12:15-12:45 Gæster ankommer til Festsalen

13:00: Jonas Vingegaard ankommer på Balustraden, Københavns Rådhus

13:15: Velkomsttale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

13.20: Tale ved statsminister Mette Frederiksen

13.25: Tale ved kulturminister Jakob Engel-Schmidt

13:30: Tale ved formand for Danmarks Cykle Union Morten Anderson

13:35: Tale Jonas Vingegaard

13:40: Hyldest af Jonas Vingegaard på balkonen

13:40: Reception og rådhuspandekager

14:30: Afslutning

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig