Her vil politikerne indføre kønsneutrale omklædningsrum

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tre partier mener, at der skal indføres kønsneutrale omklædningsrum, så det er muligt for nonbinære og transpersoner at have deres eget omklædningsrum.

Lige nu læser andre også

Fremover skal det være muligt at benytte sig af et kønsneutralt omklædningsrum, hvis man benytter idrætsfaciliteter i Frederiksberg Kommune.

Det er i hvert fald et forslag, som Enhedslisten, De Radikale og SF på Frederiksberg bakker op om.

Det har fået de tre partier til at foreslå, at der fremover skal etableres kønsneutrale omklædningsrum, når der bygges nye eller renoveres eksisterende idrætsfaciliteter. De nævner, at det kan være en mulighed at etablere mindre private omklædningsrum.

Partierne har også meldt ud, at de gerne ser, at man kan undersøge mulighederne for at indrette kønsneutrale omklædningsmuligheder på eksisterende idrætsfaciliteter.

Det siger Anja Lundtoft, der er kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten på Frederiksberg, til DR.

"Vi vil gerne have, at så mange som muligt deltager i idræts- og foreningslivet. Vi ved, at det for nogle kan være en ubehagelig oplevelse at gå ind i et omklædningsrum, hvis man er transkønnet eller nonbinær," siger hun.

Hun siger, at de på nuværende tidspunkt ikke har kendskab til det egentlige behov for, at der bliver etableret kønsneutrale omklædningsforhold. Ifølge Anja Lundtoft er dette behov dog blevet nævnt fra 'en del medborgere'.

"Der er rigtig mange, der ikke forholder sig binært til køn, og det kan være transpersoner, som er midt i sin transition. Det kan være en mand med skæg og bryster, hvor det ikke er rart at gå ind til ciskønnede mænd," siger hun.

Hun understreger, at deres forslag ikke handler om, at de vil sløjfe de traditionelle omklædningsrum. Dem ønsker de derimod at beholde, hvorfor de vil have et lille rum ved siden af, der kan bruges som et kønsneutralt omklædningsrum.

Deres forslag blev behandlet på et kommunalbestyrelsesmøde mandag aften. Næste skridt er derfor, at forslaget skal gennem en udvalgsbehandling, hvor man skal vurdere omkostningerne forbundet med tiltaget.

Når dette er gjort, vil det igen være op til kommunalbestyrelsen at behandle forslaget.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig