Herlufsholm-rektor risikerer dom

12/5/22 10:41

Ida Hansson

På få sekunder fik den tidligere Herlufsholm-rektor jokket godt og grundigt i spinaten. Han afslørede nemlig fortrolige detaljer om en elev - nærmere bestemt prins Nikolai.

Kostskolen Herlufsholm har i den grad været i vælten den seneste uge.

Efter TV2-dokumentaren blev vist kom der nogle dystre sandheder op og til overfladen. Man kunne i dokumentaren se hvordan hiraki, magt, vold og ubehagelige traditioner har domineret på den fine skole.

I ugen reagerede den tidligere rektor, Klaus Eusebius, på Herlufsholm på dokumentaren, samt rygterne der blev spredt om skolen. Han ønskede at fastslå, at der ikke blev gjort forskel på eleverne - lige meget om de kom fra 'det finere borgerskab' eller ej.

"Jeg kan love dig for, at den myte om, at vi har set med særlig positive øjne på folk, der kommer fra samfundets øverste top, overhovedet ikke har noget som helst på sig," lød det fra den tidligere rektor Klaus Eusebius i interviewet med TV2 Øst.

"Jeg var overhovedet ikke i tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel og det fik han. Og så blev hans far orienteret om det, og det mener jeg er et meget godt eksempel på, at det med at vi holder hånden over særlige grupper, det har intet som helst på sig," tilføjede han.

Udtalelsen fra Klaus Eusebius har skabt stort debat, og meget tyder faktisk på, at han har overtrådt straffeloven. Det siger Hanne Marie Motzfeldt, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, til SE&HØR:

"Typisk er det her en oplysning, man regner som fortrolig. Vi har en bestemmelse i straffeloven, som grundlæggende siger, at de oplysninger, som med rimelighed kan forlanges unddraget, er fortrolige, og derfor må man ikke uberettiget videregive dem til offentligheden."

Om sagen vil føre til en retssag, ja, det må tiden vise.