Heunicke langer ud efter eks-ambassadør: Danskere har ikke råd til at køre i bil

10/06/2022

Mathias Busekist

Heunicke kalder udmeldingen for "misinformation"

Mest læste i dag

Carla Sands, der blev udvalgt af Donald Trump til at være amerikansk ambassadør i Danmark fra 2017 til 2021, er i gang med at sprede "misinformation" om danskerne. 

Sands skriver således i et opslag på Twitter, at danskere fra middelklassen "ikke har råd til at køre bil", hvorfor de i stedet må cykle. 

"Jeg har set det her før. I Danmark har folk fra middelklassen ikke råd til at køre i bil. De har en cykel og tager toget på lange ture," skriver Carla Sands og tilføjer:

"Min ambassadechauffør plejede at cykle en time i snevejr for at komme på arbejde. Det er den fremtid, som team Biden vil have for amerikanerne. Er det, hvad du vil have."

Der blev hurtigt skrevet mange kommentarer til opslaget, blandt andre af sundhedsminister Magnus Heunicke, der "nægter at tro, at hun ikke ved bedre".

"Så er den Trump-udpegede tidligere USA-ambassadør i DK i gang med at sprede misinformation om os," skriver han og tilføjer:

"Vi er glade for at cykle, hvilket er sundt og godt for miljø og klima, bliver til, at 'middelklassen har ikke råd til at køre bil i Danmark'. Jeg nægter at tro, at hun ikke ved bedre."

Marianne Vind, der er Heunickes kollega i Socialdemokratiet, samt medlem af Europa-Parlamentet, har ligeså knyttet nogle ord til opslaget. 

"Ifølge din teori er det så slemt, at selv den kongelige familie ikke har råd til en bil," skriver hun, hvortil hun har delt et billede, der viser kronprins Frederik, der kører sine to sønner på en ladcykel. 

Der er endnu ikke blevet indsat nogen ny amerikansk ambassadør i Danmark. 

I januar blev forretningsmanden Alan Leventhal dog nomineret af USA's præsident Joe Biden. 

Indsættelsen mangler nemlig at blive godkendt i Senatet. 

Anbefalet til dig