Hidtil overset knap på instrumentbrættet har genial funktion: Kan spare dig mange penge

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Når du først får øjnene op får knappen, vil du bruge den oftere.

Mest læste i dag

På trods af at der er taget hul på efteråret, så fortsætter vejret i sommerens tegn, og i denne uge har DMI meldt ud, at der vil blive 28 grader flere dage i træk.

For bilister betyder det at nå ud efter klimaanlægsknappen lidt oftere end normalt. 

Men der er faktisk en anden og hidtil overset knap på instrumentbrættet, der kan køle bilen ned og samtidig spare dig brændstof.

Det skriver Daily Star.

Denne oversete knap har en simpel funktion: Den afskærer luften udefra og cirkulerer kun den kølige luft inde i bilen, hvilket resulterer i mindre energispild og en mere effektiv køling. Samtidig hjælper den med at forhindre forurening og ubehagelige lugte i at trænge ind i bilen, og den har endda en ekstra fordel for allergikere ved at forhindre ekstra pollen i at trænge ind.

Foto: Shutterstock

Mens klimaanlægget er et teknologisk vidunder, så er bagsiden af medaljen, at den trækker strøm fra motoren, hvilket påvirker brændstofeffektiviteten negativt - så du sparer lidt benzinpenge. 

Ved at recirkulere den kølige luft i kabinen arbejder airconditionanlægget mere effektivt, hvilket mindsker belastningen på motoren og forbedrer brændstofeffektiviteten.

Når du aktiverer denne knap, begynder køretøjets airconditionanlæg at recirkulere den kølige luft, hvilket gradvist sænker temperaturen i bilen. 

Hvis du derimod ikke bruger denne knap, trækker bilen varmere luft udefra, hvilket tvinger klimaanlægget til at arbejde hårdere. Det vil altså føre til øget brændstofforbrug og en mindre effektiv køling.

Så næste gang du tager din bil ud på en varm dag, skal du ikke kun stole på klimaanlægget – husk at aktivere den lille knap.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig