Hilda Heick afslører: Frygtede at publikum ville have mere

Nyheder
PR - ARTE Booking.
Hilda håber, at hendes historie kan få andre til at reagere.

Mest læste i dag

Hilda har stået på scenen og underholdt danskerne med sin sangstemme i mange år - men det har ikke altid været helt uproblematisk. I et interview med Gigtforeningen fortæller hun nu, hvordan smerter kom snigende i den venstre fod - og pludselig blev det rigtig slemt.

"Det startede ganske langsomt, men endte med, at jeg fik mere og mere ondt. Når vi for eksempel var ude med hunden, kunne jeg ikke gå så langt, før jeg måtte sætte mig ned og tage skoene af. Herhjemme gik jeg rundt på bare fødder eller i strikkede sokker, hvor der var plads til mine ømme tæer," fortæller Hilda

Hos lægen mente man, at Hildas smerter var forårsaget af en nedsunket forfod. Derfor fik hun anbefalet at bruge indlæg, derfor tog hun til en bandagist og fik lavet tilpassede indlæg. 

Det hjalp dog desværre slet ikke og det gjorde blot frustrationen endnu større. Det endte med at både penge og indlæg var spildt.

På trods af smerterne stod arbejdslivet ikke stille, og Hilda og Keld var fortsat ude og optræde - og det gjorde det bestemt ikke bedre. 

"I en lang periode var det faktisk værst, når jeg havde højhælede sko på på scenen. Til sidst havde jeg så ondt, at jeg frygtede, folk skulle bede om ekstranumre. Så jeg hvislede mellem tænderne til Keld, jeg har så ondt i fødderne, at jeg snart smider skoene – hvilket jeg også gjorde. Heldigvis har vi jo et sødt, ældre publikum, der bare grinede, når jeg tog skoene af og fortsatte på strømpesokker," fortæller Hilda.

Ingen vej undenom

Hilda håber, at hendes historie kan få andre til at tale om problemet.

Det viste sig at Hilda havde slidgigt, men faktisk er det ikke noget hun taler ret meget om. Det synes Hilda nemlig har “været hendes egen private sag”, da hendes mor altid fortalte meget åbent om, hvis hun havde det dårligt - det synes Hilda dengang var pinligt. 

"Men kan min historie inspirere nogen til at få behandling tidligere, så fortæller jeg den altså gerne!”, lyder det fra hende.

Slidgigten endte med at koste Hilda intet mindre end tre operationer i foden - den var nemlig blevet så slem, at der ikke var nogen vej udenom.

"På det tidspunkt var jeg klar over, at jeg ikke havde andet valg end at blive opereret. Jeg kunne ikke få et par almindelige sko på – og havde det ikke godt. Så jeg var ikke spor nervøs og følte, at jeg var i gode hænder hos den ortopædkirurg, der opererede mig. Den første operation gik godt, men efter et års tid kom smerterne tilbage. Og så jeg blev opereret igen med skruer og metalplader mellem tæerne. Nogle måneder efter fik jeg en bule på oversiden af foden. Det så helt uhyggeligt ud, og det var altså en af skruerne, der var på vej op gennem huden."

Derfor måtte Hilda opereres en tredje gang og i dag er foden vokset fint sammen - og idag mærker hun heller ikke sin slidgigt.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig