Historisk: 25. august sker det på TV 2

17/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
D.25 august skriver en helt særlig dansker endnu en gang historie.

Mest læste i dag

Når den danske astronaut Andreas Mogensen forlader jorden i et halvt år for at lede et internationalt forskningsprojekt i 400 kilometers højde, kan danskerne følge med på nærmeste hold. TV 2 dækker den historiske begivenhed intenst og sender direkte fra Planetarium i København, hvor danskere i alle aldre er inviteret med som publikum, og hvor et ekspertpanel også sidder klar.

Du kan følge med direkte på TV 2, TV 2 Play og TV 2 News. TV 2 Echo og TV 2 Vejret er også på plads i Planetarium, mens tv2.dk dækker hele rumrejsen massivt før, under og efter selve opsendelsen. Det oplyser kanalen i en pressemeddelse.

Louise Wolff og Poul Erik Skammelsen er TV 2s værter på den historiske dag. I den imponerende Planetariekuppel med full dome er de i kompetent selskab med mange af de ypperste eksperter på området, blandt andre professor i rumfartsteknologi John Leif Jørgensen fra DTU Space og astrofysikerne Anja C. Andersen og Michael Linden-Vørnle.

Rummission fra morgenstunden

'Rumrejsen med Andreas Mogensen' begynder klokken 8.10 fredag 25. august på TV 2 Play, TV 2 og TV 2 News, som også har reporter Celina Liv Danielsen og USA-korrespondent Jesper Steinmetz på plads ved Kennedy Space Center i Florida, USA, hvor Andreas Mogensen og resten af besætningen efter planen sendes afsted klokken 9.49 i deres SpaceX Dragon-rumskib.

- Jeg forventer en elektrisk stemning i salen, som gerne skulle smitte af på hele transmissionen og kunne mærkes foran skærmen hos alle de danskere, der vil opleve det historiske øjeblik og sende Andreas Mogensen godt ud i rummet, siger Louise Wolff, som også var vært på Andreas Mogensens første rummission i 2015 - en mission, der varede i ti dage.

- Rumfart er evigt fascinerende, og siden den seneste opsendelse har jeg slugt alle nyheder om Andreas Mogensen og de videnskabelige projekter, som knytter sig til rumekspeditionen. Og jeg tør godt love, at vi har planlagt en forrygende optakt med faglighed og forklaring fra eksperterne og spørgsmål fra de mange rumentusiaster i salen og fra vores seere og brugere på tv2.dk, tilføjer hun.

Der er plads til 280 engagerede rumentusiaster til eventet i Planetarium. 30 af billetterne er blevet udloddet via Go' morgen Danmarks udsendelser og digitale platforme, mens de resterende pladser hurtigt blev udsolgt.

Anbefalet til dig