Historisk liebhaveri: Køb verdenskendt kunstners hus

Nyheder
Foto: Home Charlottenlund - Klampenborg
Rundt omkring i landet er der nok mange stuer, hvor væggene er prydet af et af kunstneren Kurt Trampedachs billeder.

Mest læste i dag

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Trampedach boede i den gamle gård fra 1850 i en årrække og havde ifølge ejendomsmægler Arne Skafdrup fra Home Charlottenlund - Klampenborg sit atelier på boligens 1. sal og i annekset i den tidligere stald.

I dag er gården, der har udsigt til Øresund, blevet moderniseret af de nuværende ejere, der købte boligen af kunstnerens tidligere hustru; Annette Trampedach.

I dag spreder boligen sig over 367 kvadratmeter og otte værelser i den nordsjællandske kystby.

Eksklusivt liebhaverbælte

Hvis det er dig, der skal overtage huset, hvor Kurt Trampedach - der især er kendt for sine udtryksfulde værker med menneskefigurer i jordfarver - boede og malede, så skal du finde 19 millioner kroner.

En udbudspris, der betyder, at du skal lægge lige over 51.700 kroner for hver kvadratmeter i huset, hvilket er en smule over gennemsnitsniveauet for området.

I øjeblikket er villaerne i Vedbæk nemlig ifølge tal fra Boliga.dk i gennemsnit udbudt til salg for omkring 48.000 kroner pr. kvadratmeter. Så hvis man leder efter et hus på for eksempel 150 kvadratmeter, skal man have plads i budgettet til at lægge på den flotte side af 7,2 millioner kroner.

Kurt Trampedach blev født i 1943 i Hillerød og havde især sin storhedstid som nutidskunster i 60’erne og 70’erne. Hans værker bestod både af malerier, skulpturer og tableauer.

Trampedach boede ved sin død i 2013 i Sydfrankrig.

Se Kurt Trampedachs hus i Vedbæk her 

Anbefalet til dig