Historisk: Mand testet postitiv for abekopper, Covid-19 og HIV på samme tid

25/8/22 05:20

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En mand i Italien er blevet den første person i verden til at blive testet positiv for abekopper, coronavirus og HIV på samme tid, hævder videnskabsmænd.

Forskere ved University of Catania siger, at den 36-årige blev testet positiv for alle tre infektioner efter en tur til Spanien tidligere i år.

Manden, som ikke er identificeret, led af feber, ondt i halsen, træthed, hovedpine og betændelse i lysken.

I alt tilbragte manden fem dage i Spanien fra 16. til 20. juni, hvor han indrømmede at have haft ubeskyttet sex med mænd. Det skriver The Sun.

Ifølge en case-rapport offentliggjort i Journal of Infection, testede han positiv for coronavirus den 2. juli - tre dage efter, at han første gang havde oplevet symptomer.

Samme dag begyndte han at udvikle udslæt på venstre arm, før han udviklede små, smertefulde vesikler på sin torso, underekstremiteter, ansigt og ben.

Der kom også blærer på hans krop i de næste par dage.

Den 5. juli blev manden indlagt på skadestuen på San Marco Universitetshospitalet i Catania, Italien, inden han blev overført til afdelingen for infektionssygdomme.

Der blev han testet for abekopper, hvor han gav et positivt resultat. Han blev også screenet for adskillige kønssygdomme og testet positiv for HIV-1.

Forskere konkluderede, at i betragtning af hans bevarede CD4-tal kunne de antage, at infektionen var kommet relativt nylig.

"Denne sag fremhæver, hvordan abekopper og Covid-19-symptomer kan overlappe hinanden, og bekræfter, hvordan tilfælde af samtidig infektion, anamnestisk indsamling og seksuelle vaner er afgørende for at udføre den korrekte diagnose," lyder det i rapporten fra universitet.

"Da dette er det eneste rapporterede tilfælde af abekoppevirus, SARS-CoV-2 og HIV co-infektion, er der stadig ikke nok beviser, der understøtter, at denne kombination kan forværre patientens tilstand. I betragtning af den nuværende SARS-CoV-2-pandemi og den daglige stigning i abekopper, skal sundhedssystemerne være opmærksomme på denne eventualitet," tilføjede de.