Hjælp kræftramte børn imens du spiser på Danmarks bedste restauranter

24/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Normalt går gourmetmad og børn ikke hånd i hånd, men i år forener Kræftens Bekæmpelse og DinnerBooking netop det i restaurantfestivalen Spis & Støt. Her kan danskerne fra 30. maj – 8. juni spise på nogle af landets bedste restauranter og støtte indsatsen ”Kræft er ikke for børn”.

Mest læste i dag

Restaurantfestivalen Spis & Støt har siden 2015 samarbejdet med nogle af landets bedste restauranter om at samle penge ind i den gode sags tjeneste og samtidig give danskerne en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige.

I år går pengene specifikt til indsatsen ”Kræft er ikke for børn”, en målrettet indsats, som blev lanceret i efteråret, med fokus på at samle penge ind til børn og unge, som er ramt af kræft.

"Børn og unge som rammes af kræft, er noget af det mest hjerteskærende, der kan ske. Med indsatsen ”Kræft er ikke for børn” er vores ambition at sikre bedre behandlinger, at færre børn får kræft, og at flere overlever med færre senfølger. Vi har gjort det nemt for danskerne at støtte indsatsen ved at deltage i Spis & Støt, hvor man får mulighed for at få en fantastisk madoplevelse og samtidig støtte vores arbejde med børn, unge og kræft," fortæller Malene Jacobsen, projektleder på Spis & Støt i Kræftens Bekæmpelse.

De penge, der samles ind under kampagnen, bliver øremærket til tre afgørende indsatsområder: Forskning, forebyggelse og patientstøtte. På forskningsområdet går pengene blandt andet til Kræftens Bekæmpelses egne forskere, som arbejder med problemstillinger omkring børn med kræft. På forebyggelsesområdet går pengene til at forebygge, at børnene senere hen i livet får kræft. Det tredje område er patientstøtteområdet, hvor der ydes støtte til kræftramte børn og deres familier.

Spis dyrere og støt mere

De deltagende restauranter udbyder billetter i tre forskellige prisklasser, så man som besøgende selv kan vælge, hvilken gastronomisk oplevelse man ønsker. Der er gourmet-billetter til 250 kr. og 500 kr., hvor hhv. 40 kr. og 80 kr. går direkte til ”Kræft er ikke for børn”. Ønsker man med en oplevelse på en michelin-restaurant, koster billetterne 750 kr., hvor man støtter med hele 120 kr.

De deltagende restauranter i år er spredt ud over hele landet, og man kan blandt andet spise på Lêlê, Koefoed, Madklubben Bistro De Luxe i København, ARO og Balcony i Odense og Restaurant Huset Blom i Sønderborg og støtte den gode sag. Pia Bartholin, som driver Restaurant Huset Blom fremhæver, at de gerne vil være med til at sætte fokus på sygdommen. Derudover vil de gerne bidrage til, at der støttes med et beløb, som kan gøre en forskel for børn, unge og deres familier, der er er ramt af kræft.

"Vi deltager i Spis & Støt, fordi vi har mistet flere familiemedlemmer til kræft gennem årene, og henover det sidste år har vores søn været igennem en udredning for kræft. Det gør ondt, når nogen man står nær rammes af kræft, og vi vil gerne gøre, hvad vi kan, for at få samlet penge ind til den gode sag," fortæller Pia Bartholin, der driver restauranten med sin mand Klaus Bartholin.

Billetsalget starter d. 25. april klokken 10, hvor der formentlig bliver rift om de bedste billetter

Anbefalet til dig