"Hjælp os": Alvorlig corona-opfordring til danskerne

21/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Der er netop blevet offentliggjort en corona-opfordring, der gælder alle danskere.

Mest læste i dag

Hver dag bliver mange borgere testet for coronavirus, men ikke nok. Det får nu sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at komme med en opfordring til danskere i alle dele af landet. 

Det sker i et opslag, som sundheds- og ældreministeren har offentliggjort på sin profil på Facebook.    "Jeg får meldinger på, at danskernes brug af test går opad i de her dage. Det er så godt, for det betyder, at vi får styrket vores vigtigste våben mod smitten," skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, inden han tilføjer:   "Tak til alle jer, der husker at lade jer teste jævnligt."   Test er særlig vigtige i øjeblikket, da sundhedsmyndighederne holder ekstra godt øje med to nye varianter af coronavirus. Det drejer sig om den variant, der forventes at blive den dominerende i Danmark i løbet af foråret samt den sydafrikanske. Indtil videre har vi kendskab til et smittetilfælde med den sydafrikanske her i landet, men den er ligeledes tilstede i flere af vores naboelande.  

Har besked til danskerne

Magnus Heunicke har dog også en besked til de danskere, der endnu ikke har ladet sig pode. 

"Og til dig, der tøver: Vi anbefaler test mindst en gang om ugen, hvis du møder andre mennesker på feks job. Det gælder alle typer job. Og så er der yderligere meget mere testning på en del arbejdspladser, bla i sundhedsvæsen og ældrepleje," oplyser Magnus Heunicke.    Ministeren deler desuden et tip til danskere, der står foran en corona-test.    "Jeg fik taget endnu en test her til morgen. Tak til Helle og Mette for indsatsen og for, at jeg var i gode hænder. Mit tip er: Træk vejret stille og roligt, så er det overstået. Og så får du svar på, om du er en del af en smittekæde."   Han understreger deusden, at testen var negativ, inden sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke kommer med sin opfordring:   "Hjælp os, tag en test. Tak," afslutter Magnus Heunicke opslaget. 

Anbefalet til dig