Hjælpen er på vej: EU-Kommissionen vil redde årets charterferie

13/5/20 08:43

Christian Granhøj Skouboe

De græske strande har i mange år været et populært mål for turister. Foto: Shutterstock
Nu vil kommissionen åbne grænserne mellem visse lande.

Onsdag fortæller avisen The Guardian, at EU-kommisonen barsler med en ny plan, der skal åbne op for grænserne på tværs af Europa, så tursismen lige så stille kan komme i gang igen. 

Konkret drejer planen sig om, at EU-land, der har en "generel sammenlignelig risikoprofil" tager hinanden i hånden og åbner for turisme fra hinandens lande. Det er allerede undervejs, Tyskland har bl.a. annonceret, at man så småt begynder at åbne sine grænser igen. Det samme sker i England og Frankrig, hvor regeringerne samarbejder om grænserne. Her er planen, at tilrejsende frra Frankrig skal slippe for karantæne, når de besøger Storbritanien. 

Særligt her sætter man ind

Det er dog ikke kun samarbejde mellem nabolande, som EU-Kommissionen håber vil få tursimen op i gear, efter den har ligget stort set død i flere måneder som følge af coronavirus. 

Hele planens kejserværk er idéen om at genåbning af grænserne mellem Tyskland og Grækenland. Tyskerne er gode og flittige turister og Grækeland har navigeret sikkert gennem coronakrisen, så dette kunne være et oplagt sted at sætte ind. I Grækenland håber man, at det vil være muligt at åbne for turister inden 1. junli.