Hjemmeværn, redningskøretøjer og betjente på havnen - men det er bare en øvelse

04/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Tirsdag eftermiddag og aften 4. juni 2019, kommer der til at være en del mere aktivitet end normalt ved Rønbjerg Havn i form af redningskøretøjer, hjemmeværn, politi og redningsberedskabet og sundhedsberedskabet.

Mest læste i dag

Men bare rolig. Der er altså blot tale om en af politiets årlige øvelser – der dog denne gang blandt andet vil foregå til vands. 

”Så der er ingen grund til at blive alarmeret, hvis man pludselig ser og hører udrykningskøretøjer i området,” fastslår den ansvarlige vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov. 

Det overordnede formål med øvelsen, benævnt Øvelse Tordenskjold, er at afprøve og vurdere hele beredskabets indsats ved en større uvarslet hændelse, fx en voldsom ulykke.  

Af hensynet til øvelsesdeltagernes udbytte af øvelsen, så vil vicepolitiinspektør Anders Uhrskov dog ikke gå i detaljer med øvelsens konkrete indhold. 

”Detaljer holder vi hemmelige – så læringen bliver optimal. Men jeg kan sige, at vi hele tiden øver os, så vi kan være bedre forberedt og bedre rustet, hvis der skulle komme en virkelig situation, hvor alle beredskabernes kompetencer skal i spil,” siger Anders Uhrskov og fortsætter:  

”Når vi holder sådan en øvelse som i dag med så mange involverede parter, ja, så får vi en masse værdifulde erfaringer – og så er vi bedre rustet den dag det måtte blive alvor.” 

Trafik kan blive påvirket

Øvelsen kan have en vis indflydelse på trafikken i nærområdet. I hvert fald vil man kunne se adskillige køretøjer og uniformeret personale i indsats i og omkring havnen fra om eftermiddagen og til ud på aftenen. 

”Vi regner ikke med at forstyrre mere end absolut nødvendigt, men med så mange mennesker i indsat i en øvelse, så kommer det da til at have en indflydelse. Vi beklager de gener, der kan komme, men vi håber, at borgerne har forståelse for, at det er nødvendigt med øvelser,” siger Anders Uhrskov, der opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger på stedet.  

Øvelsen forventes at sluttes omkring kl. 21.00 tirsdag aften. 

Anbefalet til dig