Hjerteligt tillykke: Kronprinsparret fejrer helt særlig dag

16/9/20 07:59

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag er det en helt særlig dag for hele landets kronprinspar.

I dag er det præcis tyve år siden, at Danmarks kronprinspar - kronprins Frederik og kronprinsesse Mary - første gang. Det skete i den australske hovestad Sydney, hvor Mary og Frederik mødte hinanden på en bar ved navn The Slip Inn. Kronprins Frederik var i Sydney for at deltage i De Oplympiske Lege, som landet dengang var vært for. 

Mødet udviklede sig til forelskelse og ikke lang tid efter, ankom Mary til Danmark, hvor hun i første omgang fik et job hos softwaregiganten Microsoft, imens det kommende kronprinspar fortsatte deres kæresterier. Snart blev det officielt og kronprinsparret giftede sig den 14. maj 2004. Vielsen foregik i Københavns Domkirke og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot. 

Sammen og hver for sig

Siden deres første møde er årene som bekendt gået. Kronprinsparret har stiftet familie og har i dag fire børn sammen. Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent  og Prinsesse Josephine. Familien bor primært i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, men har også en bolig i Kancellihuset ved Fredensborg Slot, som de bl.a. har gjort brug af denne sensommer. 

I hverdagen passer børnene deres skolegang, ligesom kronprinsparret passer deres protektioner, Marys fondsarbejde samt Royal Run, der blev startet i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, men har udviklet sig til en årligt tilbagevenden begivenhed.

Derudover har de sammen indstiftet en række priser, der hvert år uddeles under navnet Kronprinsparrets Priser. Her hædrer parret markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde. Årets show vil foregå den 31. oktober og bliver sendt direkte på DR1 klokken 21.00.