Hjerteskærende: 3-årig pige skyder sin søster

13/3/23 19:18

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den tre-årige pige har ved et uheld skudt sin fire-årige søster.

I en sag, der tydeligt illustrerer de dødelige konsekvenser, som USA's våbenkultur har på landets unge, skød en tre-årig pige ifølge myndighederne ved et uheld sin fire-årige søster i deres hjem i Texas sent søndag.

Førstehjælpere fandt den dræbte pige klokken 19.30 i en lejlighed i forstaden Houston, oplyser det lokale sheriffkontor i en erklæring.

Hun var der sammen med fem voksne - inklusive sin mor og stedfar - da hendes yngre søster greb en ladt halvautomatisk pistol og skød hende, erfarede førstehjælpere.

De voksne troede alle, at mindst én af de andre så på pigerne, men ingen overvågede dem, mens de var i soveværelset, fortalte sheriffen i Harris-landet, Ed Gonzalez, til journalister.

Pigen blev erklæret død på stedet, og det var ikke umiddelbart klart, om nogen af ​​de voksne ville blive anklaget for at undlade at sikre sig, at pistolen, der blev brugt til skyderiet, var utilgængelig for børnene. Det skriver The Guardian.

"Det virker bare som endnu en tragisk historie om et barn, der får adgang til et skydevåben og sårer en anden. Vores hjerter er knust," sagde Ed Gonzalez ifølge Associated Press.

Ed Gonzalez tilføjede, at drabet illustrerede behovet for, at ejere af våben er ansvarlige for sine våben.

Hverken den døde fire-årige pige, hendes søster eller nogen af ​​deres familiemedlemmer var blevet offentligt identificeret i går, mandag.

Våbenvold og ulykker i de senere år er blevet den største dødsårsag for børn i USA, og overgår bilulykker, kvæstelser af andre årsager og medfødte sygdomme.

Den forsknings- og politiske non-profit organisation Everytown for Gun Safety anslår, at 19.000 børn og teenagere bliver skudt og dræbt eller såret årligt.

Kongressen stemte sidste år for at udvide baggrundstjek for de yngste våbenkøbere og samtidig finansiere programmer for mental sundhed og vold. Men amerikanske lovgivere har ellers været enten uvillige eller ude af stand til at vedtage mere omfattende våbenkontrolforanstaltninger.