Hjerteskærende: 93-årig kvinde lå på gulvet i 25 timer, før ambulancen kom

Af: Ida Hansson

|

21/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 93-årige kvinde lå på gulvet med store smerter, men måtte vente på hjælpen i hele 25 timer.

Lige nu læser andre også

Elizabeth Davies skreg af smerte og kunne ikke bevæge sig i en hel dag efter at have brækket hoften på et plejehjem.

Flere patienter vil lide ligesom fru Davies, da fagforeningernes ambulancestrejker fortsætter i England og Wales i dag. Det rapporterer The Sun.

Bekymrede ministre og sundhedschefer har advaret briterne om ikke at gøre noget "risikofyldt" under strejken og undgå at drikke for meget, dyrke sport eller endda køre bil.

De advarer, at strejken fra Unison, GMB og Unite medlemmer gør landet til "farligt territorium" uden nogen garanti for patientsikkerhed.

Selv ofre for hjerteanfald og slagtilfælde kan blive nægtet ambulancer, mens enhver, der ikke er døende, vil blive udsat for lange forsinkelser.

Der vil være flere chokerende ventetider som Elizabeth Davies fra Llanbedrog, North Wales, der faldt lørdag morgen, men først kom på hospitalet søndag eftermiddag.

Efter endelig at være blevet ført til Ysbyty Gwynedd i Bangor, udholdt hun yderligere 12 timers ventetid, før hun fik en seng på afdelingen.

Sønnen Ian og svigerdatteren Susan, fra Pwllheli, sagde, at de og plejehjemmet ringede til ambulancetjenesten ti gange.

Elizabeth Davies fik lagt en pude under hovedet og en varmer tæt på sig.

"Vi er ikke sikre på, hvordan operationen er gået, før vi når dertil, men de har afgivet en ordre om ikke-genoplivning på hendes notater. Det var meget oprørende at se hende på gulvet og skrige af smerte," lød det fra sønnen.

Den walisiske ambulancetjeneste undskyldte. De gav vinterpres, stor efterspørgsel og personalesygdomme skylden.

Tjenesten vil være en af ​​ti strejkende i England og Wales i dag. Kun liv-eller-død-opkald vil blive garanteret et svar.

North West Ambulance Service sagde, at prioriteterne ville være hjertestop, standset vejrtrækning, bevidstløshed, allergisk chok, tilpasning og alvorlige blødninger eller hovedskader.

Anbefalet til dig