Hjerteskærende fund i skov: 12 kattekillinger i en papkasse

Nyheder
Foto: Dyrenes Beskyttelse / Facebook
Foto: Dyrenes Beskyttelse / Facebook
En borger gjorde en ubehagelig opdagelse, da vedkommende fandt en papkasse med efterladte killinger i en skov.

Mest læste i dag

En søndag formiddag i Sønderjylland gjorde en borger en rystende opdagelse i Nørreskoven ved Nordborg på Als. 

En tilsyneladende almindelig papkasse i et krat skjulte et hjerteskærende syn: 12 efterladte kattekillinger, nogle helt nyfødte med navlestrengen stadig hængende fra maven.

Det skriver B.T.

Lotte Strøm Frisk, kredsformand for Dyrenes Beskyttelse i Aabenraa, modtog opkaldet fra organisationens 1813 alarmcentral. 

"Når killingerne er så små, handler det om tid, da de skal have mad hver anden time," fortæller hun.

En redningsaktion blev straks iværksat. Den venlige borger, der havde fundet killingerne, kørte dem mod Fyn, hvor han mødtes med en kollega fra Dyrenes Beskyttelse, som transporterede de små væsener videre til det nærmeste dyreinternat. 

Desværre døde en af killingerne få minutter efter ankomsten.

De resterende 11 killinger blev undersøgt, og deres tilstand var kritisk. De var meget små og vejede kun mellem 76 og 350 gram. 

»Det er simpelthen noget svineri. Jeg kan slet ikke forstå, at man kan finde på at gøre det. Det er jo levende væsener. Jeg kan slet ikke forstå, at man kan være så kold og sætte den papkasse dér, og bare lade den stå,« siger Lotte Strøm Frisk.

Frivillige på internatet var straks klar til at tage sig af de små katte, som blev delt op i to grupper, da de tilsyneladende kom fra forskellige kuld. 

Killingerne blev hurtigt placeret hos plejefamilier, hvor de nu får den nødvendige omsorg og får flaske, indtil de er stærke nok til at spise selv.

Lotte Strøm Frisk delte billeder af killingerne på Dyrenes Beskyttelses Facebookside, hvilket udløste en storm af reaktioner. 

En bruger skrev: "Hvornår tager folk ansvar i stedet for det der! Vil man ikke avle, så få dyret steriliseret/kastreret! Kan da ikke være så svært." 

En anden tilføjede: "Ondskab. Decideret ondskab. Er der da slet ikke nogen, som kan se, at det er nødvendigt med dyrepoliti?"

Dette hjerteskærende fund har igen sat fokus på nødvendigheden af ansvarligt dyrehold. Mens killingerne nu er i trygge hænder, minder hændelsen os om vigtigheden af at tage vare på de mest sårbare blandt os.

Anbefalet til dig