Hjerteskærende: Patient ventede på ambulancen i 65 timer

Af: Ida Hansson

|

18/04/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I mere end to dage måtte patienten vente på ambulancen.

Mest læste i dag

Indsamlet data tegner et frygteligt billede af presset på sygehuspersonale i England. Folk over hele landet udholder lange ventetider på ambulancernes ankomst eller sidder fast uden for hospitaler og venter på at blive indlagt på akutmodtagelsen.

I den nordvestlige del af landet ventede en patient i december mindst 65 timer og 38 minutter på et svar på et kategori 3-opkald.

Disse er klassificeret som akutte, men er ikke umiddelbart livstruende og bør nås inden for to timer i ni ud af 10 tilfælde. Det skriver Metro.

I mellemtiden ventede nogle patienter i West Midlands og Yorkshire mere end 21 timer efter kategori 2-opkald.

Disse opkald, hvor målet er 18 minutter, kan omfatte rapporter om hjerteanfald og slagtilfælde.

Den længste ventetid på et sådant opkald i East Midlands var på mere end 26 timer.

Shadow sundhedssekretær Wes Streeting sagde, at dette er 'den skræmmende virkelighed efter 13 års konservativ underbemanding af vores personale'.

I Danmark har vi heldigvis aldrig set lignende tilstande. Tilbage i 2017 ventede en patient Nordjylland på ambulancehjælp i hele 38 minutter. Selv om det ikke er lige så meget som 65 timer, så er det lang tid i en situation, hvor hvert sekund kan være livsafgørende.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig