Højere kørselsfradrag på vej: Så mange penge kan du få om måneden

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er godt nyt til en række danskere.

Mest læste i dag

Skat og fradrag er for mange danskere én stor jungle, men lige befordringsfradrag, der også omtales som kørselsfradraget, kender de fleste til.

I Regeringens udspil til finansloven 2024 blev netop dette fradrag også bragt op, da de foreslog, at det skulle være højere, end det er i skrivende stund.

Og det kommer til at betyde noget for de mange danskere, der bor langt fra deres egen bopæl.

Sådan lyder det fra B.T. via Jyllands-Posten, der har fået hjælp til et mere præcist svar af den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

Beregningerne, som tænketanken har lavet, er lavet på baggrund af, at der bruges 100 millioner kroner på at øge fradraget for de arbejdere, der har mere end 120 kilometer til og fra arbejde, og yderligere bor i en af Danmarks 25 yderkommuner.

Arbejder du 20 dage i måneden og kører mere end 130 kilometer til og fra arbejde, så fremgår det af tænketankens beregninger, at du får en skattelettelse på 72 kroner hver måned.

Er der i stedet tale om 160 kilometer til og fra arbejde, så vil der være en skattelettelse på 290 kroner om måneden.

Er kilometertallet i stedet 190, så kan du se frem til en skattelettelse på 507 kroner om måneden.

Ifølge Jørgen Sloth, der er cheføkonom i Cepos, er det ikke rationelt, at det kun gælder borgere i 25 specifikke kommuner:

“Du får det ekstra fradrag, hvis du bor i Struer, men ikke i Holstebro. Du kan altså have to naboer, som har nogenlunde samme udgifter, men den ene får en gevinst, det gør den anden nabo ikke. Det er en indbygget tilfældighed og uretfærdighed, som jeg har svært ved at se den objektive begrundelse for”, udtaler han til Jyllands-Posten.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig