Hold dig opdateret: DMI afviser ikke, at det kan ske

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI skriver, at det kan ske.

Mest læste i dag

Så sent som i går udsendte DMI et kategori 1-varsel om stormende kuling, men det lader til, at det kan blive endnu vildere end det.

Udover den vilde blæst - og potentielt mere end det - så er der ikke meget at råbe hurra for, hvis man havde håbet på mildt og solrigt vejr.

I løbet af torsdagen skal et lavtryk dannes nær Den Engelske Kanal. Lavtrykket bevæger sig mod nordøst til Sydnorge. Med lavtrykket følger et større regnvejr, men også blæst.

Sådan DMI i dagens kommentar.

De seneste prognoser viser, at der ved den jyske vestkyst og i Kattegat-området en overgang vil komme middelvind af stormende kuling og vindstød af stormstyrke begyndende natten til fredag.

Resten af landet får ikke middelvind af stormende kuling, men vindstød af stormstyrke kan ikke udelukkes. Derfor bør du også holde dig opdateret løbende, så du er klar over, hvad du skal være opmærksom på.

Om det allerede udsendt kategori 1-varsel, skriver DMI følgende: "Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter."

Vejrudviklingen er fortsat noget usikker da lavtrykket ikke er dannet endnu. Vinden aftager igen i løbet af fredag formiddag de fleste steder og fredag aften vil de fleste opleve en 'kun' let til jævn vind fra syd. 

Stadig meget vand i vandløbene

Vandstanden i de danske vandløb er fortsat høj, og med den forventede nedbørsmængde over de næste par dage forventer vi at der fortsat vil være pres på vandløbene, især vest for Storebælt, hvor der lokalt kan falde mellem 20 og 30 mm frem mod næste uge.

Dette kan derfor betyde lokale oversvømmelser i lavtliggende områder, viadukter og udsatte områder.

Herunder kan du se, hvilke områder der rammes af varslet.

Anbefalet til dig