Vær grundig med din årsopgørelse: Alt for mange danskere begår samme dyre skattefejl

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sidste år begik omtrent 40.000 danskere den store fejl.

Mest læste i dag

Det svarer til at kaste penge ud af vinduet.

Hvert år betaler tusindvis af danskere for mange penge i skat, selvom det nemt kan undgås. Det er nemlig en simpel brøler, der gør, at de ender med at betale for mange penge i skat.

Ifølge en skatteeksperter er det 'rablende vanvittigt', at så mange danskere gør det. Han understreger desuden, at danskerne mister store summer, når de indbetaler til en særlig type pension.

Rigtig mange danskere indbetaler penge til en ratepension. Hvis du også gør det, så er det en god idé at holde øje med din årsopgørelse, som lander den 11. marts.

Det siger Henning Boye Hansen, der er skatteekspert hos BDO.

"Der er formentlig danskere, der via deres pensionsopsparing har betalt flere hundrede tusinder af kroner for meget i skat de seneste ti år," siger han til TV 2.

Man kan indbetale lige så mange penge, som man har lyst til sin ratepension. Faktum er dog, at man kun kan få fradrag op til et vist beløb. Denne grænser overskrides dog af mange danskere, lyder det fra Henning Boye Hansen.

Tilsyneladende er der mange, der slet ikke er klar over, at der er en fradragsgrænse. Derfor bliver de ved med at indbetale penge, selvom det betyder, at de ender med at betale skat af de samme penge to gange.

"Hvis man indbetaler over fradragsgrænsen, betaler man dobbelt skat. Første gang er, når du tjener pengene, og anden gang er, når de udbetales som pension," Henning Boye Hansen.

Holder man ikke øje med denne grænse, kan man derfor ende med at skulle betale 80 procent skat af de samme penge. Det kalder Henning Boye Hansen for 'åbenlyst tosset'.

I 2023 lød den årlige fradragsgrænse for ratepensionen på 60.900 kroner. Har man indbetalt mere end dette, vil det beløb derfor blive beskattet dobbelt.

Ifølge Skattestyrelsen er der mange danskere, der gør dette. Blandt andet var der næsten 40.000 danskere, der gjorde det i 2022, hvilket ender med at koste dem dyrt. Det anslås, at disse borgere har indbetalt 9.000 kr. mere, end de får fradrag for.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig