Hold øje med din e-Boks: Tusindvis af danskere modtager vigtig besked i august

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Inden september vil de mange tusinde danskere have modtaget en vigtige besked i den digitale postkasse.

Lige nu læser andre også

At tjekke sin e-Boks bør være en fast rutine.

Antallet af offentlige og private meddelelser, der sendes til den digitale postkasse, stiger, og de omfatter alt fra skatteoplysninger til fartbøder.

En besked i e-Boks kan dog også indeholde meget andet, og mange tusinde danskere kan nu se frem mod at modtage en vigtig besked meget snart.

Stor undersøgelse

FOA og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har lanceret den mest omfattende undersøgelse nogensinde af arbejdsvilkårene for tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter i Danmark.

Målet er at belyse de tillidsvalgtes forhold til kolleger, fagforeninger, ledelse og samarbejdskulturen på arbejdspladserne.

Sådan skriver FOA selv på deres hjemmeside.

I 1998 og 2010 blev der lavet lignende undersøgelser, men ifølge arbejdsmarkedsforsker Steen Navrbjerg fra Københavns Universitet har den tillidsvalgtes rolle ændret sig markant de seneste år:

"Den tillidsvalgtes rolle har udvidet sig markant over de seneste 10-15 år. Stadig flere emner kan forhandles på plads på arbejdspladserne. Det giver nye muligheder for indflydelse – men stiller også stadig større krav til de tillidsvalgte, når indflydelsesmulighederne skal håndteres," siger han.

Så mange modtager beskeden

Undersøgelsen vil også kaste lys over emner som organisering, hvor tillidsvalgte kan spille en central rolle.

Forbundsformand Mona Striib påpeger, at undersøgelsen betyder meget for FOA:

"Undersøgelsen er af stor betydning for FOAs fortsatte arbejde for at støtte de tillidsvalgte i deres daglige arbejde, og det er derfor vigtigt for vores videre arbejde, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaet. Det er også en god mulighed for dele dine oplevelser som tillidsvalgt med FOA", siger hun.

I august 2024 vil over 35.000 tillidsvalgte blive kontaktet via e-Boks og opfordret til at deltage i undersøgelsen, som kan klares på cirka 20 minutter.

Derfor gør du klogt i at holde øje med den digitale postkasse.

Anbefalet til dig