Hold øje med postkassen: Brev på vej til 240.000 danskere

02/12/22 09:00

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig nu direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen.

Der er trykket på knappen til udsendelse af digital post. Kuverterne er lukket og ligger i disse dage på postcentraler på vej til de danskere, der er fritaget for digital kommunikation. Brevene indeholder gode råd fra Energistyrelsen i forhold til at spare på gassen – og vil ramme godt 240.000 gasfyrsejeres digitale eller fysiske postkasser i denne uge.

I brevet inviterer Energistyrelsen desuden til en række webinarer, som er særligt målrettet gasfyrsejere. Her får deltagerne mulighed for at gå i dialog med Energistyrelsens eksperter og få konkrete råd til at spare på energien.

Brevet til gasfyrsejerne er en del af den nationale energisparekampagne, som Energistyrelsen har iværksat.

Du kan finde brevet til gasfyrsejerne her

Hvem får brevet?

Energistyrelsen har afsendt breve til de personer, der ifølge BBR-registret ejer et naturgasopvarmet enfamilieshus.

Dermed modtager cirka 241.000 personer et brev enten digitalt eller fysisk i denne uge.

”Energistyrelsen ser det som en vigtig opgave at hjælpe blandt andre de borgere, der har gasfyr, med gode råd om, hvordan de bedst kan reducere varmeforbruget og tage toppen af gasregningen. I denne omgang har vi særligt fokus på dem, der bor i villa eller parcelhus, da de har oplevet de allerstørste stigninger på gasregningen,” siger kontorchef i Energistyrelsen Vincent Rudnicki.

Energistyrelsen er opmærksom på, at der også findes andre typer boliger, som opvarmes med gas – for eksempel lejeboliger, lejligheder, rækkehuse mv. Flere af sparerådene kan også være relevante for dem.

Derudover er der risiko for, at nogle vil modtage brevet, selvom de har udskiftet deres gasfyr, mens andre ikke får det, selvom de i dag har gasfyr.

”Men det er trods alt den bedste metode, vi har, i forhold til at nå borgerne med relevant og målrettet information. Og så kan det samtidig være en lejlighed til, at boligejeren får opdateret sine BBR-oplysninger, hvis der skulle være fejl. Som husejer har man nemlig pligt til at opdatere sine BBR-oplysninger, hvis man eksempelvis får skiftet varmekilde”.

Gode råd til at sænke gasforbruget

Der er heldigvis meget, danskere med gasfyr selv kan gøre for at spare på energien. Det er eksempelvis muligt at tage toppen af gasregningen, hvis du skruer ned for temperaturen og bruger mindre varmt vand.

Blandt de vigtigste råd er:

  • Sænk temperaturen

  • Brug mindre varmt vand

  • Få service på dit gasfyr

  • Gå dit hus igennem

Læs mere om rådene via dette link.

SparEnergi.dk/naturgas kan du også læse meget mere om at tage toppen af gasregningen og måske endda tage skridtet videre ved at planlægge at energirenovere eller investere i en anden varmekilde end gas.