Holger Rune er med i en helt særlig gruppe: "Jeg glæder mig"

Nyheder
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Holger Rune skal i aktion til sommer.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at de danske tennisstjerner ikke har haft medvind på cykelstierne i 2024.

Holger Rune har mistet en masse point, hvorfor han nu ligger nummer 15 i verden, og Caroline Wozniacki har blandt andet misset French Open, ligesom hun har oplevet flere tidlige exits.

Nu er der dog glædeligt nyt til de danske stjerner.

DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, har officielt udtaget Holger Rune, Clara Tauson og Caroline Wozniacki til OL, hvorfor de tre stjerner nu tilsammen danner en helt særlig gruppe.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

”At få muligheden for at deltage i OL nu allerede som 21-årig er helt fantastisk. Og så i Paris på Roland Garros, som jo er et af de steder, jeg virkelig føler mig hjemme. Det er stort,” siger Holger Rune og tilføjer:

Det har altid været et af mine mål at vinde alle fire grand slams og OL. Og gerne flere gange. Så jeg vil naturligvis kæmpe som en vanvittig for at vinde en medalje allerede i år."

Holger Rune glæder sig også til at være en del af det danske OL-hold sammen med en masse andre atleter, der ligesom ham selv har store sportslige mål og drømme:

”Om det er tennis, badminton, roning eller noget fjerde, så har vi alle en ting til fælles. Vi kæmper benhårdt hver eneste dag for at blive bedre og den bedste i verden. Det kræver et vildt mindset, og jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med en masse andre atleter, der tænker og drømmer lige så stort, som jeg selv gør,” lyder det fra Holger Rune.

Imponeret over dansk tennis

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget til at se, hvor langt både de unge tenniskometer, Holger Rune og Clara Tauson, og den levende tennislegende og tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, kan nå under legene i Paris.

”Caroline Wozniacki er en levende dansk tennislegende, og der er noget symbolsk over, at hun i Paris bliver en del af det danske OL-hold sammen med Holger Rune og Clara Tauson,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark, og fortsætter:

"Caroline har vist, at unge danske tennistalenter godt kan drømme stort, og Holger og Clara er godt i gang med at tage stafetten videre. Holger har allerede slået sit navn fast i verdenstoppen, og Clara har i 2024 vist meget lovende takter. Det er imponerende, at dansk tennis har tre spillere med i Paris, og det bliver stort at se både Caroline, Holger og Clara spille OL på Roland Garros."

I DIF glæder man sig ligeledes over at have tre tennisspillere med til OL i Paris og byder Holger, Clara og Caroline velkommen på OL-holdet:

”Det er et fantastisk hold, vi stiller med i tennis. To unge, fremadstormende OL-debutanter, og en tidligere fanebærer. OL er noget specielt, og det ved Caroline Wozniacki. Hun har ikke lagt skjul på, at det var drømmen om endnu et OL, der var medvirkende til, at hun gjorde comeback. Nu får Holger og Clara også OL-oplevelsen, og jeg drømmer om noget stort på Roland Garros’ røde grus for alle tre spillere,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Med kvalificerede spillere hos både kvinderne og herrerne får Danmark også mulighed for at tilmelde en mixed double til OL.

Mixed doubleturneringen ved legene består af 16 par, som skal dannes af spillere, der i forvejen er kvalificeret i enten single eller double. Hver nation kan kun deltage med et enkelt par, og Frankrig er som værtsnation sikret en af de 16 pladser.

De øvrige par kommer ind i turneringen på baggrund af deres rangering. Deadline for tilmelding til olympisk mixed double er først den 24. juli lige inden OL’s åbning.

DIF, Team Danmark og Dansk Tennis Forbund melder ud på et senere tidspunkt, når der er taget en endelig beslutning om en mulig dansk mixed double.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig