Hollændere har fundet antistof, der forhindrer coronainfektion

Nyheder
Hollandske forskere har fundet et antistof, der kan bruges i kampen mod coronavirus. Foto: Shutterstock
Det hollandske medie AD.nl skriver, at hollandske forskere har opnået positive resultater med et antistof mod coronavirus.

Lige nu læser andre også

Forskere fra universitetet i Utrecht hævder, at de har opdaget et antistof, der kan bruges mod coronavirus. Bag forskningen er en gruppe på ti forskere, der er klar til at få deres resultater evalueret af det førende videnskabelige tidsskrift Nature. 

"Antistoffet forhindrer virussen i at inficere og kan også hjælpe med at opdage virussen," fortæller professor i cellebiologi Frank Grosveld, der er en af ​​de forskere, der har opdaget antistoffet.

Resultaterne blev allerede offentliggjort på en faglig hjemmeside i torsdags, hvor biologer kan offentliggøre resultater og kollegaer kan kommentere på forskningen. Det offentliggjorte resumé handler om et antistof mod SARS2, coronavirus, som er årsagen til den nuværende Covid-19-pandemi. 

Antistoffet er originalt udviklet mod MERS og SARS. Forskerne afprøvede antistoffet mod SARS2 med positive resultater. De nuværende forsøg viser, at antistoffet kan detektere og forhindre coronainfektioner. Ifølge forskerne kan der ved hjælp af antistoffet udvikles en diagnostisk test, som alle kan tage derhjemme. 

Endnu er der ikke udført test på mennesker, så forskerne leder efter en samarbejdspartner, så test på mennesker kan begynde og udviklingen af ny medicin og en vaccine kan begynde. Selv tror forskerne bag de nye opdagelser, at det kan tage op til to år at få en færdig vaccine udviklet, men hvis deres resultater er positive, kan det gå hurtigere. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig