Hudløst ærlig Jonas Vingegaard: Det er meget svært for mig

Af: Lucas Andreas

|

11/03/2024

Foto: Shutterstock.com
Det behøver ikke være let, selvom man er dobbelt Tour de France vinder.

Mest læste i dag

Den danske stjernerytter Jonas Vingegaard er blevet en sand fanfavorit herhjemme i Danmark, når det kommer til danskere i international sport. Han har været på alles læber, siden han på magisk vis fik en anden plads og senere to sejre i det prestigefyldte Tour de France.

Hans meget ydmyge tilværelse som kendis har også været noget, som danskerne med store smil på læberne har fulgt med i.

Og ydmyg - det må man sige han er.

For en elite sportsudøver repræsenterer deltagelse i De Olympiske Lege en drøm og et karrierens højdepunkt. For Jonas Vingegaard er dette ingen undtagelse.

Som dobbelt forsvarende Tour de France vinder kunne det være nærliggende at antage, at man er noget der ligner selvskrevet til at køre OL. Men sådan forholder det sig ikke for Vingegaard

Han næres et håb om også at kunne gøre sin entré ved OL, selvom han, ifølge ham selv, står over for betydelige udfordringer.

Vingegaard, der har etableret sig som en dominerende kraft i cykling, med sejre i de mest prestigefyldte løb, står overfor en realitet, hvor hans deltagelse i det olympiske linjeløb er alt andet end sikker. Den danske cykelrytter udtrykker både lyst og vilje til at repræsentere Danmark ved de kommende lege, men erkender samtidig de strukturelle og taktiske begrænsninger, som kan forhindre ham i at opnå udtagelse.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg er helt klart klar på at køre det. Men når jeg ser på mulighederne og den mængde ryttere, vi kan sende afsted, så tror jeg faktisk, at det er meget svært for mig at blive udtaget," udtaler Vingegaard. Han pointerer, at OL-ruten, med dens karakteristika, ikke favoriserer hans kørestil, og at Danmark har et væld af talentfulde ryttere, hvis kompetencer måske passer bedre til netop denne rute.

Det fremstår som en ironi, at selv en cykelrytter af Vingegaards kaliber kan finde det vanskeligt at sikre en plads ved OL, men det er faktisk et vidnesbyrd om den dybe danske talentpulje og de strategiske overvejelser, der præger sporten. OL-ruten, der koncentrerer sig om Montmartre-stigningen, favoriserer ryttere med specifikke evner, forskellige fra Vingegaards.

Derimod ser han VM i Zürich som en mere tiltalende udfordring, hvor ruten med dens længere og stejlere stigninger kunne passe bedre til hans evner.

Vingegaards program efter Tour de France er stadig under overvejelse, og han og hans hold reflekterer da også over muligheden for at deltage i VM, som afholdes efter både Tour de France og Vuelta a España. "Det er bestemt en mulighed. Det er stadig noget, vi skal se på," siger han, understregende den løbende dialog og planlægning, der finder sted inden for teamet.

Jonas Vingegaards situation illustrerer det paradoks, at selv de mest succesfulde atleter kan stå over for barrierer, når det gælder om at opnå deres drømme om OL-deltagelse. Hans historie er en påmindelse om, at sportens verden ikke kun handler om personlige triumfer, men også om at navigere i de kollektive strategier og dynamikker, der former holdets og nationens ambitioner.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig