Hummel bløder millioner: Har afskediget 40 medarbejdere i håb om sorte tal

Af: Lucas Andreas

|

11/06/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det er andet år i træk, hvor Hummel præsterer et stort millionunderskud.

Mest læste i dag

Den seneste uge har været noget af en rutsjebane for erhvervsmanden Christian Stadil, der har oplevet både op- og nedture.

Thornico-koncernen, som han ejer, har præsteret sit næstbedste resultat nogensinde og indkasseret næsten en milliard kroner. Samtidig står sportsmærket Hummel over for økonomiske udfordringer med store underskud.

Det skriver Finans.

Efter et underskud på cirka 100 millioner kroner i 2022 fortsatte den negative udvikling i 2023 med et underskud på 97 millioner kroner. På trods af en lille stigning i omsætningen til 2,3 milliarder kroner, er resultatet langt fra tilfredsstillende.

Direktør i Hummel Lars Stentebjerg anerkender sin andel i ansvaret, selvom han først trådte til som administrerende direktør i april 2024.

Markante tiltag skal sikre sorte tal

For at vende udviklingen har Lars Stentebjerg allerede iværksat tilpasninger, herunder afskedigelsen af 40 medarbejdere, hvoraf 22 var ansat på hovedkontoret i Aarhus. "Det er klart et utilfredsstillende resultat for 2023," siger han og understreger, at tiltagene skal sikre sorte tal allerede næste år.

Han fremhæver, at udfordringer som store varelager og konkurser blandt store kunder i Tyskland har været medvirkende faktorer til det dårlige resultat.

Stentebjergs strategi for Hummels fremtid er at skærpe fokus på kerneforretningen. Han vil styrke salg af klassisk sportsudstyr til forbrugere og positionere Hummel som en førende leverandør inden for teamsport

Christian Stadil har gennem årene opnået stor succes med Thornico og har cementeret sin position blandt Danmarks rigeste med en formue på 9,3 milliarder kroner, hvilket placerede ham som nummer 22 på Økonomisk Ugebrevs liste over landets rigeste sidste år.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig