Humoristiske Margrethe: Sådan får man dronningen til at le

23/06/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Det er en meget begavet dronning, som vi har her i Danmark, og hun har let til latter. Da hun forleden var i Lejre for at indvie en stor vikingebygning, kunne hun da heller ikke holde latteren tilbage.

Mest læste i dag

Dronning Margrethe virkede til at have en fantastisk dag i Lejre, da hun skulle indvie en vikingebygning.

Danmarks største oldtidshus

Fagfolk og eksperter har det seneste år arbejdet hårdt på at genskabe Lejrekongernes hovedsæde. Det er nemlig et helt ekstraordinært fund, der er Danmarks største hus fra oldtiden.

Dronning Margrethe var den store æresgæst ved indvielsen, og hun var selvfølgelig mødt op til indvielsen af Kongehallen.

Sagnlandets direktør Lars Holten skulle ved indvielsen holde tale, og det gjorde han særligt godt. Han sammenlignede den nye vikingehal med dronning Margrethes palæ på Amalienborg. Det skriver BILLED-BLADET. 

Dronningen fandt det sjovt

Lars Holten lavede flere perspektiveringer mellem de to kongelige ”palæer”. Han sammenlignede Kongehallens længden af træbygningen med længden af Christian IX’s Palæ på Amalienborg, som jo som bekendt er der, hvor dronning Margrethe bor.

Direktør Lars Holten forklarede i talen, at Kongehallen er 61 meter lang, mens dronningens palæ Amalienborg, kun er 46 meter.

Den del af talen fandt dronning Margrethe yderst morsom, og det fik dronningen til at smile. Det var en uforglemmelig dag, hvor en tydeligt imponeret dronning Margrethe fik en guidet rundtur i Kongehallen.

 

 

 

Mest læste

Anbefalet til dig