Mette Frederiksen er blevet forladt af 200.000 vælgere: Her er de gået hen

27/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er blevet 200.000 vælgere fattigere.

Mest læste i dag

En ny analyse, der er foretaget af Altinget, viser, at en hel række vælgere har vendt Mette Frederiksen (S) og Socialdemokratiet ryggen.

Og overraskende nok, er det de "røde" socialdemokrater, hun har måttet samt Socialdemokratiet har måttet vinke farvel til.

Videre viser analysen, er 143.000 har smidt Socialdemokratiet-flaget ud af vinduet til fordel for SF.

Og fremgangen, som SF har oplevet siden valget, er ikke til at tage fejl af.

En ekspert, som Altinget har været i kontakt med, mener, at det folkeudvandringen især skyldes store bededag og Socialdemokratiets ønske om at bortskaffe helligdagen.

Dog nævnes også Socialdemokratiets ønske om at afskaffe seniorpensionen som en stor skuffelse blandt vælgerne.

"Rigtig mange røde socialdemokrater er dybt skuffede, fordi de helt fundamentalt ser Socialdemokratiet som et rødt parti, og det har de svært ved at få øje på lige nu," siger professor og valgforsker Kasper Møller Hansen til Altinget og fortsætter:

"Der er mange, der opfatter det som blå, liberal økonomisk politik, når man skærer ned på velfærden for at få arbejdsudbuddet til at stige."

Dermed står SF til at velkomme de fleste af Socialdemokratiets tidligere vælgere. Men også Enhedslisten får et indhug i Socialdemokratiets vælgerskare i form af 22.000 styks.

Derudover er knap 14.000 og knap 13.000 gået til fordel for henholdsvis Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne.

Socialdemokratiet er løbende dalet i meningsmålingerne siden valget. Partiet fik 27,5 procents opbakning ved valget og dermed 50 mandater.

Ved seneste Voxmeter-måling fik partiet 22,8 procents opbakning. Hvis det havde været et valgresultat, så havde det udløst 41 mandater.